Difusió de conspiracions violentes

Twitter suspèn temporalment el compte d’una congressista ultra

  • La xarxa social congela 12 hores el compte de Marjorie Taylor Green per difondre notícies falses sobre frau electoral a Geòrgia

  • Avalada per Trump, és coneguda per propagar teories de la conspiració antisemites i sobre l’11-S

zentauroepp55451743 macon  united states   16 10 2020   republican georgia congr201022195531

zentauroepp55451743 macon united states 16 10 2020 republican georgia congr201022195531 / ERIK S LESSER

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’acordar la suspensió permanent del compte del president Donald Trump, Twitter continua mirant de contenir la propagació de notícies falses sobre les eleccions als Estats Units. Aquest diumenge, la xarxa social ha suspès durant 12 hores el compte de la congressista ultradretana Marjorie Taylor Green per continuar difonent conspiracions sobre un inexistent frau electoral a Geòrgia.

La congressista, avalada per un Trump que la considera una «estrella emergent», és coneguda per abraçar postulats radicals, racistes i antisemites. El 4 de novembre passat es va convertir en la primera congressista electa que creu en QAnon, una delirant teoria de la conspiració que creu que Trump lliura una guerra secreta contra els demòcrates i Hollywood, que operen com a secta pedòfila i satànica alimentant-se de la sang de nens.

Impulsada per Trump

Excèntrica i cridanera com Trump, Green ha aparegut en anuncis amb un fusell i amenaçant d’utilitzar-lo contra els grups antifeixistes i recentment ha sigut criticada perquè, durant l’assalt ultradretà del Capitoli, es va negar a posar-se la mascareta quan estava amb altres congressistes.

Notícies relacionades

Green, que també ha difós conspiracions sobre els atemptats de l’11-S, ha demanat als seus seguidors «mobilitzar-se pacíficament en oposició» a la inauguració presidencial de Joe Biden.

La decisió temporal de Twitter, que ha pres en altres ocasions per propagació d’odi o missatges que puguin incitar a la violència, manté obert el debat sobre el poder regulador de les xarxes socials i sobre l’amenaça de la radicalització ultradretana als EUA.