Escac a la democràcia als EUA

L’home del casc de bisó que va assaltar el Capitoli seguirà a la presó

Una jutge federal acusa Jake Angeli de ser un «actiu participant» en la «insurrecció violenta» contra el Govern dels EUA

1
Es llegeix en minuts

Jacob Chansley, àlies Jake Angeli o Yellowstone Wolf, l’home la imatge del qual amb el casc amb banyes de bisó durant l’assalt al Capitoli va donar la volta al món, seguirà a la presó. Així ho ha decidit aquest divendres la jutge del districte de Phoenix (Arizona), Deborah Fine, que ha rebutjat deixar-lo en llibertat argumentant que va participar en una «insurrecció violenta». En el seu dictamen, la jutge federal afirma que Angeli va ser «un participant actiu en la insurrecció violenta que va intentar enderrocar el Govern dels EUA», i va considerar que aquest membre de QAnon és un perill per a la comunitat, assumint així les tesis de la fiscalia, que demanava que continués a la presó.

Durant la vista, Chansley, detingut des de dissabte passat, va intentar parlar, però la jutge el va tallar i l’hi va impedir. El cas contra Angeli és un de les desenes que la justícia dels EUA ha obert després de l’assalt fallit del Capitoli. Concretament, hi ha 98 processos criminals oberts i més de 275 persones estan sent investigades per la seva participació en l’assalt.