Terrorisme

L’Exèrcit de l’Afganistan abat set talibans que preparaven un atac amb cotxe bomba

El Ministeri de Defensa afganès també ha informat de l’alliberament de tretze civils i un policia

L’Exèrcit de l’Afganistan abat set talibans que preparaven un atac amb cotxe bomba
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Defensa de l’Afganistan ha informat aquest dijous que almenys set presumptes talibans van ser abatuts dimecres per les forces de seguretat quan es preparaven per cometre un atac amb cotxe bomba a la província de Faryab, al nord del país, segons reporta Europa Press.

«L’Exèrcit Nacional de l’Afganistan ha impedit un atemptat amb cotxe bomba al districte de Qaisar, província de Faryab. Set atacants suïcides que eren en un automòbil carregat amb explosius van morir com a resultat de l’operació», ha detallat el Ministeri de Defensa en el seu compte oficial de Twitter.

La cartera de Defensa també ha informat de l’alliberament de tretze civils i un policia, que es mantenien retinguts pels talibans al districte Washir, situat a la província de Helmand, al sud de l’Afganistan, regió on fa una setmana almenys mig centenar d’insurgents, entre ells un alt comandant rebel, van morir durant una operació militar.

Un dia abans, l’Exèrcit, segons explica la cartera de Defensa, va abatre 19 presumptes talibans i 5 més van resultar ferits com a conseqüència d’un enfrontament contra militars afganesos al districte de Gizab, a la provincial central d’Uruzgan.

Notícies relacionades

Des de l’acord de febrer, el país s’ha submergit de nou en una espiral de violència, amb la represa dels atacs dels talibans contra les forces de seguretat i civils afganesos, mentre els insurgents acusen l’Exèrcit de l’Afganistan de continuar atacant les seves posicions.

Malgrat l’acord de pau firmat amb els Estats Units i de les converses amb el Govern afganès, els talibans han mantingut la seva campanya d’atacs contra les forces governamentals i s’han negat a acceptar un alto el foc per facilitar el procés de pau.

Temes:

Afganistan