Somàlia

Un atac dels EUA mata un terrorista i destrueix instal·lacions d’Al-Shabab

Els Estats Units i Somàlia cooperen per arraconar l’organització terrorista, vinculada a Al-Qaida

Un atac dels EUA mata un terrorista i destrueix instal·lacions d’Al-Shabab
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un atac aeri de les forces del Comando de l’Àfrica dels Estats Units, en coordinació amb el Govern Federal de Somàlia, contra un lloc d’avançada terrorista ha acabat amb la vida d’un terrorista del moviment islàmic Al-Shabab i ha destruït un complex del mateix grup a prop de la ciutat de Buulo Mareer, al sud-oest del país, segons informa Europa Press.

Així ho va comunicar el Comando de l’Àfrica (Africom) a través d’un comunicat aquest dimecres, en el qual destaquen que «les avaluacions inicials indiquen que l’atac va matar un membre del personal d’Al-Shabab i va destruir un complex».

Així mateix, van detallar que cap civil ha resultat ferit o mort com a resultat d’aquesta operació.

«Aquest atac a Buulo Mareer, combinat amb els recents, mostra la nostra determinació i degrada la capacitat d’Al-Shabab d’amenaçar Somàlia i els seus veïns», va considerar el general de la Força Aèria dels Estats Units, Dagvin Anderson, també comandant de la Força de Tasca Conjunta-Quartz.

Anderson va afegir que, en col·laboració amb els socis dels Estats Units, «planegem no deixar cap lloc segur perquè s’amagui Al-Shabab».

Notícies relacionades

Al Shabaab –vinculada a l’organització terrorista Al-Qaida– va incrementar durant el 2020 els atacs contra les tropes governamentals, la Missió de la Unió Africana a Somàlia i les operacions humanitàries de l’ONU.

Malgrat aquest repunt, a principis de desembre el president nord-americà, Donald Trump, va donar l’ordre de retirar la majoria de les forces del país de Somàlia.