guerra al país àrab

Almenys 57 combatents morts en bombardejos d’Israel sobre Síria

  • Es tracta de l’atac aeri de l’Estat jueu més mortífer des que va esclatar la guerra al país àrab

  • Entre els morts hi ha tropes governamentals sirianes, milicians de Hezbol·là i combatents iranians

Almenys  57 combatents morts en bombardejos d’Israel sobre Síria
1
Es llegeix en minuts

Almenys 57 soldats i combatents partidaris del règim de Damasc van morir en bombardejos israelians a l’est de Síria dimecres a trenc d’alba, segons un nou balanç subministrat per l’Observatori Siri per als Drets Humans (OSDH). Segons l’oenagé, es tracta dels bombardejos més mortífers perpetrats per Israel des de l’inici de la guerra a Síria el 2011. Des d’aleshores, Israel ha realitzat centenars d’atacs aeris contra les tropes governamentals, combatents iranians i milicians de Hezbol·là. A Israel, un portaveu de l’exèrcit es va negar a comentar aquestes informacions, registrades per l’OSDH i confirmades per l’agència oficial de premsa siriana Sana.

En les últimes setmanes, els bombardejos atribuïts a l’Estat jueu a Síria s’han intensificat. En aquesta zona, a la província de Deir Ezzor, fronterera amb l’Iraq, actuen milícies formades per milicians estrangers apadrinats per l’Iran acèrrim enemic d’Israel.

En els atacs de dimecres han mort 14 membres de les forces del règim i 43 milicians de grups proiranians, entre els quals hi havia 16 iraquians i 11 afganesos, pertanyents a les Brigades dels Fatimides, segons l’Observatori. Els blancs han sigut dipòsits d’armes i posicions militars als voltants de la ciutat de Deir ez-Zor i als deserts de Bukamal i Mayadin, segons l’OSDH.

Armes iranianes

Segons l’OSDH, les brigades de Fatimides havien traslladat i descarregat en els últims dies en aquesta zona, procedents de l’Iraq, carregaments d’armes fabricades a l’Iran. Segons el director de l’OSDH, Rami Abdul Rahman, es tracta dels atacs israelians «més mortífers» des que va esclatar el conflicte a Síria fa deu anys. El juny del 2018, bombardejos similars en aquesta mateixa zona, van matar almenys 55 combatents progovernamentals, entre els quals iraquians i sirians.

Notícies relacionades

«Continuem vigilant totes les nostres fronteres. Hem actuat i continuarem actuant contra els qui intentin desafiar-nos», va dir dimarts Benny Gantz, ministre israelià de Defensa. «No estem asseguts, esperant», va afegir.

La guerra a Síria ha causat en 10 anys més de 380.000 morts i ha forçat milions de persones a abandonar les seves llars.

Temes:

Síria Israel