Accident

Una explosió en una mina d’or a la Xina deixa 22 treballadors atrapats

El 2020 van morir 573 persones al gegant asiàtic en accidents ocorreguts en explotacions mineres

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vint-i-dues persones van quedar atrapades després d’una explosió en una mina d’or en construcció a la província oriental xinesa de Shandong, segons informa aquest dimarts l’agència oficial de notícies Xinhua i reporta Efe.

L’accident va tenir lloc aquest diumenge a les 14.00 hora local (06.00 GMT), però la informació no va ser traslladada a les autoritats fins dilluns a la nit, segons el Govern de la ciutat de Yantai, sota la jurisdicció del qual es troba la zona on s’estava excavant la mina.

L’explosió va danyar els sistemes de comunicació, per la qual cosa no s’ha pogut establir contacte amb els treballadors atrapats.

Les autoritats ja han enviat equips de rescat a la zona.

Les explotacions mineres xineses, especialment les de carbó –principal font d’energia del país–, registren una alta sinistralitat, tot i que en els últims anys el nombre d’accidents mortals s’ha reduït significativament.

Notícies relacionades

De fet, la premsa estatal es fa ressò avui d’un informe de l’Administració Nacional de Seguretat a les Mines que afirma que el nombre d’aquest tipus d’accidents va caure en un 19% el 2020 fins als 434. L’any passat van morir 573 persones en aquests incidents, cosa que també suposa un descens del 22% respecte a la dada del 2019. Del total, 122 accidents i 225 de les morts es van registrar en mines de carbó.

Les autoritats van destacar que, per primera vegada des de la fundació de la República Popular el 1949, el 2020 no es va registrar cap explosió de grisú –gas trobat a les mines de carbó que pot causar deflagracions al barrejar-se amb l’aire–, causants d’un terç de totes les morts registrades en explotacions hulleres entre el 2002 i el 2019 a la Xina.

Temes:

Xina