Violència

Denuncien l’assassinat d’un guardaboscos i defensor mediambiental a Colòmbia

El país viu una escalada de violència contra activistes i defensors dels Drets Humans

Denuncien l’assassinat d’un guardaboscos i defensor mediambiental a Colòmbia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cos de Gonzalo Cardona Molina, un guardaboscos i defensor mediambiental colombià, coordinador de la Reserva Pro Aus Lloros Andins i guardià del lloro d’orelles grogues, ha sigut trobat sense vida aquest dilluns, al sud-oest de Colòmbia, segons informa Europa Press.

Cardona Molina estava desaparegut des del 8 de gener, quan va ser vist per última vegada a la sendera La Unión, al departament de la vall del Cauca, tal com informa ‘El Espectador’. Aquest dilluns el secretari d’Interior del departament de Tolima, Alexander Tovar, ha confirmat la troballa del cos i l’inici d’una investigació per aclarir la mort de l’activista.

Tot i que de moment les autoritats no s’han pronunciat sobre la mort de l’activista, la Fundació Pro Aus ha assegurat que es tracta d’un assassinat, un més en l’escalada de violència contra defensors dels Drets Humans i activistes que ve experimentant Colòmbia.

Notícies relacionades

Des de la creació de Pro Aus, el 1998, Cardona Molina havia estat vinculat amb la fundació i amb la preservació del lloro d’orelles grogues (Ognorhynchus icterotis), una espècie endèmica que viu als boscos andins humits colombians i que està en perill d’extinció.

Segons l’Institut per al Desenvolupament i la Pau (Indepaz), Cardona Molina és el primer líder ambientalista assassinat el 2021.