Una catalana presa a Oman no ha sigut indultada pel sultà

Fàtima Ofkir va ser detinguda a l’emirat per narcotràfic el 2018 i condemnada a cadena perpètua

1
Es llegeix en minuts

 La catalana Fàtima Ofkir, que compleix condemna per narcotràfic a Oman, no es troba entre els 118 estrangers indultats pel sultà Haitham bin Tareq al Said amb motiu del primer aniversari de la seva assumpció del poder, segons han confirmat fonts d’Afers Exteriors. El ministeri que dirigeix Arancha González Laya s’havia interessat per si la jove de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), condemnada a cadena perpètua, es trobava en la llista de 285 de convictes afavorits amb el perdó reial.

Notícies relacionades

Ofkir és la presa espanyola més jove que compleix condemna fora del país i Exteriors ha estat negociant la seva repatriació i un acord amb el Govern omanita perquè pugui complir condemna en una presó espanyola.

Les gestions es van iniciar al maig, quan Ofkir, natural de l’Hospitalet de LLobregat, ja feia dos anys que estava empresonada en una presó d’Oman després que fos captada per una xarxa de narcotraficants a Espanya i enviada a recollir un paquet amb set quilos de morfina a un hotel omanita amb l’objectiu de transportar-lo fins al seu país. Malgrat que la jove va desertar abans de portar a terme la seva missió, la policia omanita va irrompre al seu hotel i va trobar en un armari el carregament de droga. Des d’aleshores (agost del 2018), la Fàtima està empresonada

Temes:

Oman Indults