Tensió als EUA

Washington es blinda davant l’amenaça de disturbis en la presa de possessió de Biden

  • La ciutat tanca el Monument a Washington, així com l’accés i els aparcaments dels parcs del complex

  • L’alcaldessa de la capital demana que es prohibeixin les reunions públiques fins al 24 de gener

1
Es llegeix en minuts

Davant l’amenaça de nous disturbis a Washington després de l’assalt al Capitoli portat a terme per seguidors del president Donald Trump, les autoritats estan instant la policia a prendre precaucions de cara a la presa de possessió de Joe Biden, que tindrà lloc el pròxim dimecres, 20 de gener. I ja s’han pres algunes decisions, com el tancament del popular Monument a Washington.

El Servei de Parcs Nacionals ha anunciat aquest dilluns el tancament del monument fins al pròxim 24 de gener, així com l’accés a carreteres, àrees d’aparcament i serveis públics al National Mall i els Parcs del Memorial per «protegir la seguretat pública i els recursos del parc». Igualment, ha suspès els recorreguts turístics pel Monument a Washington.

Prohibir les reunions públiques

En una carta al secretari interí de Seguretat Nacional, Chad Wolf, l’alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, ha demanat un nou enfocament de la seguretat i ha presentat una sol·licitud d’una «declaració prèvia al desastre» per permetre l’assistència federal. Així mateix, ha reclamat que es cancel·lin els permisos de reunió pública fins al 24 de gener.

El president del Comitè d’Intel·ligència de la Cambra de Representants, Adam Schiff, ha afirmat aquest dilluns en declaracions a la CBS que existeix el risc que Trump «continuï incitant els seus seguidors a més activitats violentes, destinades a aturar la transició pacífica del poder», per la qual cosa va confiar que la policia garanteixi un esdeveniment segur.

Notícies relacionades

El Comitè Presidencial inaugural ha demanat als ciutadans que no viatgin a la inauguració, i ha explicat que el National Mall de Washington estarà cobert amb 191.500 banderes de diferents mides, per representar les multituds desaparegudes.

Una inauguració presidencial dels Estats Units atrau tradicionalment centenars de milers de visitants a la capital dels Estats Units, però les cerimònies s’han reduït dràsticament a causa de la pandèmia de Covid-19.