crisi sanitària global

Pequín cancel·la a diverses províncies les celebracions de l’Any Nou xinès pels rebrots

1
Es llegeix en minuts

La Xina ha cancel·lat les celebracions de l’Any Nou lunar, les més importants en el gegant asiàtic, a diverses províncies a causa dels petits rebrots del coronavirus registrats en algunes d’elles i a fi d’evitar possibles contagis, va informar aquest dilluns la premsa estatal. A més s’han suspès en comtats d’altres províncies. La mesura també afecta Pequín, la capital, on les autoritats ja van avançar la setmana passada que les tradicionals fires, celebracions multitudinàries i exposicions no podran portar-se a terme per l’Any Nou xinès, el pròxim 12 de febrer.

Les autoritats han sol·licitat als habitants de 24 províncies que passin les festes sense moure’s del seu lloc de residència habitual amb l’objectiu de minimitzar els riscos de contagi durant la migració humana més gran de l’any, en la qual els xinesos viatgen per milions arreu del territori per celebrar les festes amb les seves famílies als seus llocs d’origen.

Tot i que, a jutjar per les xifres oficials publicades avui (673 contagiats actius a la Xina continental, 20 dels quals greus), la Xina té la situació relativament sota control, les autoritats no volen donar ocasió perquè les reunions familiars pròpies d’aquestes dates, així com els desplaçaments massius, resultin en una nova onada de contagis.

Onze milions de proves

En aquest sentit, les aerolínies han cancel·lat tots els vols de passatgers i de mercaderies d’entrada i sortida des de i cap a Shijiazhuang, capital de la província d’Hebei i que es manté confinada pels 369 positius registrats a la ciutat des del passat 2 de gener.

Notícies relacionades

La ciutat, que va realitzar proves d’àcid nucleic a tots els 11 milions d’habitants en 3 dies la setmana passada, va anunciar que realitzarà una nova ronda de tests que en aquesta ocasió confia a concloure en dos dies.

És el segon any que la Xina cancel·la aquestes celebracions. L’any passat la mesura va afectar tot el país. Llavors començaven a expandir-se els primers contagis del coronavirus. Fins i tot la comunitat xinesa de Barcelona va suspendre també els festejos a finals del mes de gener, en solidaritat amb els afectats al seu país.

Temes:

Xina Coronavirus