Coronavirus

Austràlia confina Brisbane, la tercera ciutat més poblada del país

El motiu ha sigut el primer contagi detectat de la soca britànica del coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats australianes van ordenar aquest divendres el confinament des de la tarda d’avui fins dilluns de la ciutat de Brisbane, amb uns 2,3 milions d’habitants, després de confirmar el primer contagi local de la soca altament contagiosa de Covid-19 detectada al Regne Unit, segons informa Efe.

Aquest primer cas de transmissió local afecta una dona treballadora de la neteja d’un centre on els viatgers procedents de l’estranger han de guardar una quarantena obligatòria de 14 dies.

Annastacia Palaszczuk, cap de govern de l’estat australià de Queensland –la seva capital regional és Brisbane–, va justificar la mesura «forta i primerenca per aturar la propagació d’aquest virus».

Austràlia ja havia detectat al seu territori casos amb aquesta nova soca, però sempre dins dels centres de quarantena.

Notícies relacionades

A més de Brisbane, la tercera ciutat més poblada del país, també continua vigent el confinament decretat des del 19 de desembre sobre un acomodat barri del nord de Sidney, l’urbs més poblada de la nació oceànica.

Austràlia, que preveu començar la seva campanya de vacunació a mitjans de febrer, acumula des de l’inici de la pandèmia gairebé 28.550 casos, que inclou 909 morts, la majoria registrats durant la segona onada de Covid-19 entre el juliol i el novembre a la ciutat de Melbourne, la segona en nombre de població.