Bolívia

Una tempesta deixa almenys tres morts a Sucre

Les pluges torrencials i la calamarsa van arrasar la capital constitucional del país sud-americà

Una tempesta deixa almenys tres morts a Sucre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys tres persones van morir i 13 més van resultar ferides després d’una torrencial tempesta amb calamarsa que va arrasar aquest dilluns la ciutat de Sucre, la capital constitucional de Bolívia, on també es van registrar danys materials, segons informa Efe.

Una intensa pluja amb calamarsa es va registrar al finalitzar la tarda a Sucre i va convertir els seus carrers en rius que van descendir amb força des de les zones altes de la ciutat, arrossegant al seu pas alguns vehicles i quioscos ambulants, segons es veu en vídeos compartits a Facebook i replicats per mitjans locals.

La tempesta es va allargar «uns 30 minuts d’una manera incessant», va explicar a Efe el comandant departamental de la Policia de Chuquisaca, el coronel Jhonny Mancilla. «Són tres persones mortes, una de sexe femení i dos de sexe masculí» a causa del temporal, va indicar Mancilla.

Dos dels morts eren comerciants que es trobaven a la via pública quan va començar a ploure i van ser arrossegats per l’aigua, i el tercer és un home que va perdre l’equilibri per la força del cabal i va morir «per submersió i hipotèrmia», va assenyalar.

Unes 13 persones de diferents sexes i edats que van resultar ferides van ser assistides per la Policia i els Bombers, la majoria amb hipotèrmia, però sense lesions greus, segons Mancilla.

Diverses motocicletes i llocs de venda ambulants van ser arrossegats per l’aigua i també alguns automòbils que van impactar contra vivendes, va indicar. De moment no hi ha reports ni denúncies de persones desaparegudes, segons va afegir el cap policial.

Els funcionaris municipals continuaven treballant a la nit per retirar les restes de calamarsa, runa i escombraries que va deixar la tempesta al seu pas per la ciutat, a més d’atendre altres emergències derivades del succés, que va afectar sobretot la zona del Mercado Campesino.

Notícies relacionades

Sucre és la capital constitucional de Bolívia i del departament de Chuquisaca, a més de ser seu de l’òrgan judicial.

El febrer del 2002, a La Paz, que és la seu del Govern i el Parlament nacional, una riuada de calamarsa i aigua va negar la ciutat i va deixar 68 morts i abundants danys al seu centre històric.

Temes:

Bolívia