Crisi sanitària

Els francesos s’hauran de registrar per demanar cita per a la vacuna de la Covid

Els bombers i els auxiliars a domicili més grans de 50 anys podran accedir al tractament

zentauroepp53177108 file photo  a doctor prepares a syringe as part of the start201123171138

zentauroepp53177108 file photo a doctor prepares a syringe as part of the start201123171138 / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

El ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, ha anunciat nous detalls de la campanya de vacunació contra la Covid arran de l’allau de crítiques rebudes per la lentitud del procediment a França. Una de les principals novetats és que el Govern obrirà «en els pròxims dies» un registre perquè els francesos que desitgin vacunar-se s’hi inscriguin per sol·licitar cita. Aquest registre es farà a través d’«internet, per telèfon i a través de l’aplicació TousAntiCovid», ha dit.

El ministre també ha assegurat que, abans de finals de gener, «autoritzarem la vacunació de persones a partir de 75 anys que no estiguin en residències d’avis sinó a casa», per insistir en la voluntat de l’Executiu d’«amplificar, accelerar i simplificar» el procés de vacunació. També ha anunciat l’ampliació de la campanya de vacunació a bombers i ajudants domiciliaris més grans de 50 anys, de moment reservada per a residents d’institucions per a la tercera edat i cuidadors d’almenys 50 anys.

Notícies relacionades

La polèmica ha crescut en els últims dies a França per l’inici molt lent de la campanya de vacunació contra la Covid, en un país on el coronavirus ja ha matat més de 65.000 persones.

«Ahir vam superar les 2.000 vacunacions i dijous tornarem a augmentar-les de manera molt significativa; serem en una corba exponencial», ha assegurat el ministre de Salut. No obstant, aquesta xifra de 2.000 continua sent molt inferior a la d’alguns dels veïns de França: s’han registrat més de 200.000 vacunacions a Alemanya i al voltant d’un milió a la Gran Bretanya.