Drama humanitari

L’’Open Arms’ es prepara per desembarcar els 265 migrants a bord en un port sicilià

  • Els rescatats seran sotmesos a tests ràpids de Covid i els que donin negatiu hauran de passar una quarantena

  • Al vaixell hi van 63 de menors, 40 d’ells no acompanyats

1
Es llegeix en minuts

El vaixell humanitari ‘Open Arms’, amb 265 migrants subsaharians a bord, es troba ja davant Porto Empedocle, a l’illa italiana de Sicília, el port que Itàlia li ha assignat per desembarcar-los després que l’oenagé catalana sol·licités permís per atracar.

No obstant, l’embarcació no atracarà al moll, sinó que fins allà es desplaçaran en llanxes patrulleres metges de la unitat de sanitat marítima (USMAF) per sotmetre tots els migrants a proves ràpides de detecció de la Covid-19.

Poc després, els menors a bord (63 i, d’aquests, 40 no acompanyats) seran portats al port en les patrulleres i els que hagin donat negatiu seran traslladats a un centre de recepció en aquesta província d’Agrigento per passar el període de quarantena preceptiu.

Quarantena en un barco

Els altres migrants, més de 200 adults, seran transbordats al barco ‘Rhapsody’ –un dels que fan servir les autoritats italianes per a la quarantena de migrants– que està ancorat a Porto Empedocle.

Notícies relacionades

Itàlia ha autoritzat aquest dilluns l’‘Open Arms’ a desembarcar a Porto Empedocle els 265 migrants que porta a bord i que han sigut rescatats els últims dies en dues operacions en el Mediterrani.

«Després de reiterades negatives de les autoritats malteses per permetre’ns desembarcar les 265 persones rescatades a bord de l’‘Open Arms’, Itàlia ens ha confirmat un port segur: Porto Empedocle, Sicília, destinació a la qual arribarem en poques hores», va assenyalar una portaveu de l’oenagé.