González Laya arriba a un principi d’acord en les negociacions sobre Gibraltar

  • González Laya compareix per informar de les negociacions sobre Gibraltar poques hores abans que acabi el termini en el marc del Brexit

González Laya arriba a un principi d’acord en les negociacions sobre Gibraltar
1
Es llegeix en minuts

La ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha arribat a un principi d’acord en les negociacions amb el Regne Unit sobre Gibraltar, segons ha avançat Reuters.

González Laya compareix en roda de premsa poques hores abans que finalitzi el termini per decidir el futur de Gibraltar en el marc del Brexit.

Amb motiu d’aquestes negociacions, la ministra d’Exteriors ha posposat la reunió que havia de mantenir aquest migdia amb el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu.

Notícies relacionades

Espanya i el Regne Unit han redoblat en les últimes hores els seus esforços per aconseguir un acord sobre Gibraltar abans d’aquesta mitjanit, quan finalitza el termini donat perquè els dos països dibuixin el futur de l’ancoratge de la colònia britànica fora de la Unió Europea.

Si no hi hagués acord, Espanya haurà de controlar la frontera amb Gibraltar amb «observança escrupolosa» de totes les normes de la UE sobre fronteres exteriors, havia advertit recentment González Laya, responsable de la negociació.