A partir de demà

Exteriors treballa amb el Regne Unit i França per facilitar el retorn dels transportistes

  • Entre 7.000 i 10.000 camioners espanyols es troben actualment atrapats al Regne Unit després del bloqueig temporal decretat per França per evitar la propagació de la nova soca de coronavirus
  • França exigirà un test negatiu als camioners per travessar el canal de la Mànega
zentauroepp36382615 an employee in charge of security at the port of calais stan190830192957

zentauroepp36382615 an employee in charge of security at the port of calais stan190830192957 / PHILIPPE HUGUEN

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats franceses han assegurat al Govern espanyol que a partir de la pròxima mitjanit reobriran la frontera amb Regne Unit i permetran el pas dels transportistes espanyols que porten dies encallats en territori britànic per les restriccions davant la nova soca de Covid-19.

Així ho ha afirmat la ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press.

González Laya també ha detallat que les autoritats franceses facilitaran als camioners espanyols a la frontera els tests PCR o d’antígens a què hauran de sotmetre’s obligatòriament per poder passar. En un comunicat, Exteriors ha precisat que, segons l’Ambaixada d’Espanya a França, el Govern francès manté, en aquest moment, la seva intenció de reobrir el trànsit tant terrestre com marítim.

Document

Mesures alineades

A més, ha assenyalat que l’Ambaixada a Londres està en contacte permanent tant amb el Ministeri d’Exteriors britànic com amb el Departament de Transport, i que la Finestreta Única Brexit de l’Ambaixada i els Consolats al Regne Unit estan donant assistència i informació als espanyols que la requereixen, entre altres aspectes en relació amb el trànsit de passatgers i de camions en el canal de la Mànega.

Notícies relacionades

La ministra espanyola també ha defensat la posició espanyola davant la nova soca de Covid-19 que ha sorgit al Regne Unit –Espanya va tardar 24 hores més que altres països a prohibir les entrades per avió des d’aquest país–.

Així, ha argumentat que Espanya tenia ja en vigor una obligació de presentar PCR negatius per a tots els que arribin de països de risc i que volia mesures coordinades europees. De fet, ha recalcat que les recomanacions aprovades per la Comissió Europea estan alineades amb les mesures que ha pres Espanya.