Eleccions a Kosovo

El Constitucional de Kosovo veu il·legal l’elecció del primer ministre Hoti

El tribunal ordena noves eleccions, que hauran de celebrar-se durant els pròxims 40 dies

El Constitucional de Kosovo veu il·legal l’elecció del primer ministre Hoti
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Constitucional de Kosovo ha decidit aquest dilluns a favor que es repeteixin les eleccions generals celebrades el passat 3 de juny, al considerar que els resultats que van donar el triomf a l’ara primer ministre, el conservador Avdullah Hoti, van ser il·legals, ja que un dels seus electors no estava habilitat per a això, segons Europa Press.

La decisió es produeix després de la demanda presentada pel partit de l’esquerra Autodeterminació, fundat per l’ara diputat de l’Assemblea General i primer ministre de Kosovo entre febrer i juny del 2020, Albin Kurti.

Notícies relacionades

D’acord amb la queixa presentada, Hoti va aconseguir l’exigua majoria de 61 diputats de 120 gràcies al recolzament d’Etem Arifi del Partit Democràtic de Kosovo (PDAK), que en aquell moment no estava habilitat per exercir el vot, ja que sobre ell pesava una condemna de frau, que començaria a complir al setembre.

L’actual presidenta en funcions, Vjosa Osmani, es reunirà amb representants dels partits aquest dimarts per decidir una nova data electoral, segons apunten mitjans locals. Els comicis, segons la legislació vigent, s’hauran de celebrar durant els pròxims 40 dies.

Temes:

Eleccions Kosovo