Pederàstia

Israel rebutja l’intent de la presumpta pederasta Malka Leifer per evitar la seva extradició a Austràlia

L’educadora està acusada d’haver abusat sexualment d’algunes de les seves alumnes a Melbourne

Israel rebutja l’intent de la presumpta pederasta Malka Leifer per evitar la seva extradició a Austràlia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal general d’Austràlia, Christian Porter, ha celebrat aquest dimecres que el Tribunal Suprem d’Israel hagi rebutjat els intents de la presumpta pederasta israeliana Malka Leifer per evitar la seva extradició a Austràlia, on s’enfronta a 74 càrrecs per abús sexual de menors, segons informa Europa Press.

«La decisió del Tribunal Suprem d’Israel, desestimant l’apel·lació de Leifer és una bona notícia, en especial per a les seves presumptes víctimes a Austràlia», ha expressat Porter, per a qui això suposa una «fita significativa que hauria de brindar una mica d’esperança» per a aquestes persones.

Leifer, una educadora israeliana de 52 anys, està acusada d’haver abusat sexualment d’algunes de les seves alumnes a l’escola ultraortodoxa Adass Israel School, a Melbourne, al sud d’Austràlia.

La presumpta agressora s’enfronta a 74 càrrecs d’abús sexual de menors per delictes que hauria comès entre el 2004 i el 2008, primer quan era mestra i després com a directora d’aquest centre, abans de partir cap a Israel quan van començar a sortir a la llum aquestes presumptes agressions sexuals.

Leifer, que ha estat lluitant contra la seva extradició des del 2014, sempre ha negat aquestes acusacions i ha entelat en certa manera les relacions entre els dos països amb les seves maniobres per evitar que sigui jutjada a Austràlia.

No obstant, el seu retorn a Austràlia és ja imminent, després que el ministre de Justícia israelià, Avi Nissenkorn, hagi anunciat que tenia la intenció de firmar l’ordre d’extradició «sense demora».

«Després de llargs i tortuosos anys, ha arribat el moment de fer justícia a les víctimes de Leifer. Tinc la intenció de firmar l’ordre d’extradició sense demora», ha anunciat Nissenkorn.

Notícies relacionades

«Tothom qui busqui evadir la justícia sabrà que no trobarà una ciutat de refugi a Israel», ha argumentat el Suprem israelià. Els jutges han rebutjat els arguments de la defensa de Leifer, que assegurava que ella no residia a Austràlia quan es van cometre els suposats crims.

Les presumptes víctimes de Leifer han aplaudit aquesta decisió i han assegurat que, després de dotze anys i més de 70 apel·lacions davant la justícia, «compten els dies» per a la seva tornada a Austràlia, on li han assegurat que rebrà «un judici just i equitatiu», informa la ràdio ABC.