Enduriment de les mesures

Holanda, Itàlia i el Regne Unit reforcen les restriccions de cara al Nadal

  • El Govern italià està avaluant noves restriccions per als pròxims dies festius, com avançar el toc de queda o tancar els bars
  • A Holanda les escoles i botigues es mantindran tancades durant almenys un mes
2
Es llegeix en minuts

Els països europeus afronten de maneres diferents el Nadal i el risc de rebrot després de les festes. Gran part de països han endurit les mesures com és el cas d’Itàlia, Holanda o el Regne Unit.

Itàlia:

El Govern italià està avaluant noves restriccions per als pròxims dies festius, com avançar el toc de queda o tancar els bars i restaurants, després de la gran gentada que es va veure a les zones del centre de les ciutats durant el cap de setmana. A ciutats com Roma i Milà, durant tot el cap de setmana, les gent es va concentrar a les zones comercials i d’oci per a les compres de Nadal o per menjar i prendre l’aperitiu, cosa que ha fet saltar totes les alarmes.

Els mitjans de comunicació publiquen avui que la idea del Govern de Giuseppe Conte és que tot Itàlia es converteixi en zona vermella, és a dir amb restriccions a la mobilitat i tancament de restaurants i locals, durant les festes nadalenques. «Les mesures del Govern estan funcionant però malgrat això el nombre de víctimes és dramàtic, així com el nombre total de casos positius. Per tant, s’ha de fer el que sigui per no dispersar els resultats i, davant un cert augment del risc d’aglomeracions a causa del període de vacances, és necessari avaluar l’adopció de noves mesures que garanteixin la contenció de les infeccions», ha defensat el Govern.

D’altra banda, l’Executiu també està pensant a canviar l’actual decret sobre les mesures d’emergència que prohibien sortir del municipi els dies 24 i 25 de desembre, així com l’1 de gener, i permetre que hi pugui haver moviment per a les localitats de menys de 5.000 habitants o un límit de 30 quilòmetres per poder moure’s i facilitar així la reunió de les famílies en aquells dies.

Holanda.

Holanda entrarà en el bloqueig més dur de la pandèmia de coronavirus aquesta setmana, ja que s’espera que el primer ministre Mark Rutte anunciï que les escoles i botigues es mantindran tancades durant almenys un mes, van informar mitjans holandesos dilluns. Rutte ha fet reunions d’emergència aquest dilluns sobre la creixent taxa d’infeccions i va prendre la inusual mesura de convidar els caps de tots els partits polítics en el parlament a unir-se a les converses.

Les emissores locals NOS i RTL han assegurat que fonts governamentals han afirmat que totes les escoles i botigues no essencials estarien tancades fins al 19 de gener, juntament amb les escoles bressol, gimnasos, museus, zoològics, cines, perruqueries i salons de bellesa. Els supermercats, bancs i farmàcies es podrien mantenir oberts, van dir NOS i RTL.

Això faria que el bloqueig sigui més estricte que l’imposat durant la primera onada entre el març i el maig, quan les escoles estaven tancades però les botigues podien obrir.

Regne Unit

Notícies relacionades

Després de començar la passada setmana la campanya de vacunació, és probable que Londres es col·loqui en el nivell més dur de restriccions de Covid-19 després d’un fort augment en les taxes de coronavirus, ha informat la BBC avui dilluns.

La capital britànica es troba actualment en el segon nivell més alt de restriccions, amb una revisió programada per al 16 de desembre.