Als seus 76 anys

Rudy Giuliani, advocat de Trump, és hospitalitzat per coronavirus

  • L’exalcalde de Nova York ha viatjat pels EUA sense mascareta per liderar els esforços fallits del president per impugnar la seva derrota en les eleccions presidencials
(FILES) In this file photo taken on November 19  2020 Trump s personal lawyer Rudy Giuliani speaks during a press conference at the Republican National Committee headquarters in Washington  DC  - US president Donald Trump announces on December 6  2020 his lawyer Giuliani tests positive for Covid-19  (Photo by MANDEL NGAN   AFP)

(FILES) In this file photo taken on November 19 2020 Trump s personal lawyer Rudy Giuliani speaks during a press conference at the Republican National Committee headquarters in Washington DC - US president Donald Trump announces on December 6 2020 his lawyer Giuliani tests positive for Covid-19 (Photo by MANDEL NGAN AFP) / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exalcalde de Nova YorkRudy Giuliani, advocat personal del president sortint delsEstats Units,Donald Trump, va serhospitalitzat després de conèixer-se diumenge que havia contret laCovid-19, ha informat aquest dilluns la cadena de televisió CNN.

Giuliani, de 76 anys, va ser ingressat a l’Hospital Universitari de Georgetown, a Washington DC, el mateix diumenge, ha revelat una font coneixedora de la seva situació, citada per la CNN.

Es desconeixen més detalls sobre l’estat de salut de Giuliani i tampoc no se sap quan va donar positiu en els tests de la malaltia. Va ser el mateix Trump que va donar la notícia que el seuadvocat personals’havia contagiat. «Rudy Giuliani, de lluny el millor alcalde en la història deNova Yorki que ha estat treballant incansablement per exposar les eleccions més corruptes (¡de lluny!) en la història delsEUA, ha donat positiu en el virus de la Xina. Millora’t aviat, Rudy, ¡¡¡seguirem endavant!!!», va escriure diumenge Trump en el seu compte de Twitter.

El 20 de novembre passat, el fill de l’advocat del president,Andrew Giuliani, va anunciar a Twitter que s’havia infectat, tot i que va assegurar que només experimentava símptomes lleus i que estava «seguint els protocols adequats». Aquell mateix dia, Donald Trump Jr., el fill gran del president nord-americà, va donar positiu encoronavirus.

‘Tour’ pel país sense màscara

Durant les últimes setmanes Giuliani ha estat visitant diferents parts del paísdefensant les al·legacions sense proves de Trump que hi va haver un frau en les eleccionsdel 3 de novembre, que va guanyar el demòcrata Joe Bideni el resultat de les quals el president sortint no ha acceptat.

Notícies relacionades

Giuliani ha aparegut en nombroses ocasions fent rodes de premsa o intervenint en audiències públiques davant legisladors estatals sensemàscara facial. Ahir a la nit, el Legislatiu d’Arizona, on Giuliani va comparèixer a principis de la setmana passada, va anunciar que tancaria aquests dies per la inquietud existent davant l’extensió de la Covid-19.

Els Estats Units són el país del món més afectat per la pandèmia amb més de 14,7 milions de casos i més de 282.000 morts, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. En els últims dies, els EUA han experimentat xifres rècord d’hospitalitzacions, contagis i morts diàries. A l’octubre, el mateix Trump es va infectar del coronavirus i va passar tres dies en un centre sanitari als afores de Washington DC.