Crisi sanitària

Gaza demana ajuda davant la falta de tests de Covid-19

  • La Franja de Gaza es queda sense proves per detectar i lluitar contra el coronavirus i sol·licita recolzament a l’ONU, l’OMS i l’Autoritat Palestina
  • Els contagis augmenten en una zona colpejada per la pobresa, la tensió i el bloqueig econòmic imposat per Israel
zentauroepp53100101 palestinian children fill plastic bottles with water at a re200415170404

zentauroepp53100101 palestinian children fill plastic bottles with water at a re200415170404 / MAHMUD HAMS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de laFranja de Gazas’han quedat sense ‘kits’ detest decoronavirus, per la qual cosa han demanat ajuda a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i a l’Autoritat Palestinaper poder tornar a fer proves de detecció en la lluita contra lapandèmia de laCovid-19.

El director del laboratori central a la Franja de Gaza,Ameed Mushtaha, ha confirmat que s’han quedat sense tests perquè fa diversos dies que no els reben. «No hem rebut materials de proves en els últims quatre dies», ha explicat.

El responsable sanitari ha indicat que el Ministeri de Sanitat de la Franja de Gaza, controlada pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs), ha demanat a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), a les Nacions Unides i a l’Autoritat Palestina que enviïn immediatament material sanitari al territori costaner palestí.

L’Autoritat Palestina, que governa a Cisjordània, està afrontant també escassetat de proves de coronavirus i també s’ha vist obligada a sol·licitar l’ajuda de l’OMS.

Augment dels contagis

El Ministeri de Sanitat de Gaza ha registrat 471 casos nous i 10 morts en les últimes 24 hores tot i que amb una xifra molt més petita de tests de detecció completats. Les xifres de contagis han augmentat recentment a la Franja de Gaza, on viuen dos milions de persones en un territori amb unes pobres infraestructures sanitàries i marcatge pel bloqueig imposat perIsrael.

Notícies relacionades

L’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) ha alertat que el sistema sanitari a Gaza podria col·lapsar si el nombre de casos de coronavirus continua augmentant. A Cisjordània, el primer ministre de l’Autoritat Palestina,Mohammad Shtayyeh, ha anunciat un confinament de set dies a Betlem, Hebron, Cisjordània, Nablus i Tulkarem.

El Ministeri de Sanitat de Cisjordània ha registrat 1.249 casos nous i 10 víctimes mortals en les últimes 24 hores. L’Autoritat Palestina té previst rebre vacunes contra el coronavirus de l’aliança Covax. La Franja de Gaza també rebrà un percentatge d’aquestes dosis tot i que encara no se’n sap la xifra exacta.