SERAN ELS PRIMERS, DIUEN

Obama, Clinton i Bush promouen la vacunació contra el coronavirus

Els exmandataris es postulen per inocular-se l’antigen davant l’immobilisme de l’Administració Trump

undefined55817423 former u s  president barack obama addresses voters one day 201115192431

undefined55817423 former u s president barack obama addresses voters one day 201115192431 / BRANDON BELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els expresidents dels Estats Units Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton van expressar la seva voluntat de vacunar-se públicament contra la Covid-19 per animar els seus conciutadans a fer el mateix.

Obama, de 59 anys, va dir que té «total confiança» en les autoritats sanitàries del país, inclòs l’immunòleg Anthony Fauci, una figura científica molt respectada als Estats Units. «Si Anthony Fauci em diu que aquesta vacuna és segura i pot immunitzar contra la Covid, definitivament me la posaré», va dir en una entrevista de ràdio a SiriusXM, els extractes de la qual van ser compartits dimecres a YouTube. «Els prometo que quan (la vacunació) es faci per a persones que corren menys riscos, me la posaré. Pot ser que acabi fent-ho a la televisió o que ho filmin, només perquè la gent sàpiga que confio en aquesta ciència,» va explicar, en contraposició a les declaracions de l’actual president, Donald Trump, que no ha parat de desautoritzar Fauci.

Un representant de George W. Bush va dir més tard a la cadena CNN que l’expresident republicà de 74 anys també estava disposat a promoure les vacunes, administrant-se la dosi «davant les càmeres», quan es tingui coneixement que les vacunes són «segures» i s’hagin administrat als grups de població més necessitats.

Notícies relacionades

I el portaveu de Bill Clinton, Ángel Ureña, va dir així mateix a la CNN que l’expresident demòcrata, també de 74 anys, seria vacunat públicament «si això anima tots els nord-americans a fer el mateix».

Aquestes declaracions arriben després d’un article d’opinió aquest dimecres al Washington Post que feia una crida aquest dijous al president electe, Joe Biden, i a la seva futura vicepresidenta, Kamala Harris, a vacunar-se en directe en televisió per convèncer els escèptics a la vacuna, quan els Estats Units baten rècords de contagis de la Covid-19.