REBAIXA DE LA PRESSIÓ SANITÀRIA

Bèlgica reobre les escoles després de les vacances prolongades per la Covid

Amb una incidència acumulada de 892 nous casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, els alumnes de primària mantindran l'assistència a classe cinc dies per setmana

undefined55861529 charleroi  belgium   13 11 2020   military medic prepares to201116120921

undefined55861529 charleroi belgium 13 11 2020 military medic prepares to201116120921 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Les dades de contagis i hospitalitzacions per Covid a Bèlgica mantenen la seva bona tendència aquest dilluns, dia en què els estudiants belgues de primària i secundària tornen a les aules després de dues setmanes de vacances escolars prolongades pel coronavirus.

Amb una incidència acumulada de 892 nous casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, els alumnes de primària mantindran l’assistència a classe cinc dies per setmana, mentre que els de secundària, a partir dels 14 anys, tindran sistemes d’alternança presencial i telemàtica almenys fins al 18 de desembre, quan arrenquen les vacances de Nadal.

Bèlgica presenta actualment una regressió setmanal mitjana d’infeccions (-47 %) i d’hospitalitzacions (-22 %), tot i que encara augmenten els ingressos en cures intensives (+1 %) i les defuncions per coronavirus (+7 %), si bé a un ritme molt més lent que fa un mes, per a un total de 14.421 de morts. El nombre de pacients de Covid a l’uci a Bèlgica se situa en 1.439, lluny de la barrera de 2.000 ingressos considerada crítica per al sistema sanitari.

Moment d’«altiplà»

«Arribem d’alguna forma a un altiplà perquè des de fa alguns dies estem entre 1.400 i 1.600 pacients», va dir en roda de premsa el portaveu francòfon del comitè tècnic contra el coronavirus, Yves van Laethem, qui va explicar que una cosa similar va passar ja en la primera onada abans que els ingressos a l’uci disminuïssin amb nitidesa.

Divendres passat, el primer ministre, Alexader de Croo, va confirmar que Bèlgica mantindrà almenys durant dues setmanes més les restriccions vigents, com el toc de queda nocturn, l’obligació de teletreballar i utilitzar mascareta, la limitació de contactes socials i el tancament d’hostaleria, oci i cultura.

Notícies relacionades

Coincidint amb la reobertura d’escoles, que comportarà més moviments i utilització del transport públic, el portaveu Antoine Iseux va remarcar la importància de respectar l’imperatiu de treballar en remot.

«El teletreball és obligatori per a totes les empreses, associacions i serveis per a tots els membres del personal, tret que es demostri impossible per la naturalesa de la feina», va dir el portaveu, qui va assenyalar que Bèlgica està «en la bona via, però és una via llarga».