OPERACIÓ A L'AGOST

El número dos d'Al-Qaida ha mort tirotejat a l'Iran, segons 'The New York Times'

Abú Mohamad Al Masri va ser assassinat a l'agost per agents israelians, però Teheran ho desmenteix

6163073 59

6163073 59

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El número dos d’Al-Qaida, Abdulá Ahmed Abdulá, més conegut com Abú Mohamad Al Masriva morir tirotejat l’agost passat a Teheran (Iran), en una operació desenvolupada per agents israelians sota encàrrec dels Estats Units, segons han informat quatre fonts dels serveis d’intel·ligència nord-americans al diari ’The New York Times’. L’Iran ha desmentit aquestes informacions.

Al costat d’Al Masri va morir la seva filla Miriam, al seu torn viuda d’Hamza bin Laden, el fill del líder mort d’Al-Qaida Ossama bin Laden. Tots dos van morir pels trets efectuats per dos agents des d’una moto. L’operació va tenir lloc concretament el passat 7 d’agost, data que coincideix amb l’aniversari dels atacs a les ambaixades nord-americanes de Kenya i Tanzània de 1998 en què es creu que Al Masri hi va participar.

Les fonts d’Intel·ligència citades per ‘The New York Times’ han explicat que Al Masri portava «sota la custòdia» de l’Iran des del 2003, però que havia estat vivint lliurement al barri de Pasdarán, a la capital iraniana, durant els últims cinc anys, molt possiblement sota la identitat d’Habib Daud, un professor d’història libanès. La seva filla també hauria rebut una nova identitat amb el nom de Miryam, libanesa de 27 anys.

D’acord amb el relat de les fonts, l’operació va tenir lloc entorn de les 21.00 hores del 7 d’agost, quan Al Masri circulava amb la seva filla en un Renault blanc a prop de casa seva. Dos homes armats i en moto es van aturar al seu costat abans de realitzar cinc trets. Quatre bales van entrar pel costat del conductor, assolint pare i filla, i una cinquena va impactar en un cotxe pròxim.

El terrorista, de 58 anys, va ser part del grup fundador d’Al-Qaida i es creia que era el número dos de l’organització. També es troba en la llista dels més buscats per l’FBI, ja que, oficialment ni l’organització terrorista ni cap Govern, inclosos els EUA i Israel, han reconegut la seva mort.

L’Iran desmenteix la informació 

L’Iran ha respost a la informació del diari desmentint-ho rotundament.  «Per eludir la responsabilitat per les activitats criminals d’Al-Qaida i altres grups, Washington i Tel-Aviv intenten de tant en tant establir un vincle amb l’Iran mitjançant la falsificació i la filtració d’informació inventada als mitjans de comunicació», ha dit el portaveu del Ministeri d’Exteriors iranià, Said Jatibazdeh, en una roda de premsa recollida per l’agència Tasnim.

Notícies relacionades

«Tot i que els Estats Units mai s’han estalviat una acusació falsa contra la República Islàmica de l’Iran, aquest enfocament s’ha convertit en un ‘modus operandi’ permanent en l’actual Administració nord-americana, ja que la Casa Blanca ha intentat fer avenços en la implementació de la seva ‘iranofobia’ al repetir tals acusacions», ha afirmat el portaveu.

«Tals acusacions són, sens dubte, part de la guerra econòmica, d’intel·ligència i psicològica en tota regla contra el poble iranià, i els mitjans de comunicació no haurien d’actuar com un tribuna per difondre les intencionades mentides de la Casa Blanca sobre l’Iran», ha reafirmat.