CRISI SANITÀRIA

Farage reapareix amb un nou partit contra les restriccions

L'euròfob anuncia la reconversió del Partit del Brexit en una nova força, Reformar el Regne Unit

Johnson assegura als diputats que el confinament a Anglaterra només durarà quatre setmanes

zentauroepp55644380 nigel farage  a former member of the european parliament rep201102175202

zentauroepp55644380 nigel farage a former member of the european parliament rep201102175202 / Ross D Franklin

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Nigel Farage ha trobat una nova causa per continuar ficant cullerada en la política britànica. L’euròfob d’extrema dreta es proposa reconvertir el Partit del Brexit, del qual va ser líder, en una nova formació denominada Reform UK (Reformar el Regne Unit). Des d’aquesta plataforma, Farage es proposa lluitar contra les restriccions que, a causa de la Covid-19, el Govern del Boris Johnson està imposant als ciutadans.

L’home que va liderar la campanya per treure el Regne Unit de la Unió Europea acusa el primer ministre conservador de terroritzar els britànics i malversar enormes quantitats dels diners dels contribuents a l’espera d’una vacuna miraculosa. «El que estem veient amb aquesta pandèmia és el fracàs total de lideratge a gairebé qualsevol nivell», ha declarat Farage. «Aquest segon confinament és la mort econòmica per a molta d’aquesta gent», ha afirmat. A més d’això, «el sistema de Govern no està funcionant i necessita una reforma total».

Farage ha fet aquestes declaracions a l’emissora britànica Talk Radio des de Pennsilvània, als Estats Units, a on ha acudit per recolzar Donald Trump en la recta final de la campanya de les presidencials.

Johnson va anunciar dissabte un confinament en tot Anglaterra fins al 2 desembre, amb el tancament dels negocis que no siguin essencials, tot i que, a diferència del del març, les escoles i les universitats continuaran obertes. El primer ministre ha presentat aquest dilluns aquestes noves restriccions als diputats, que les aprovaran dimecres.  

Confinament limitat

Notícies relacionades

La inquietud entre els ciutadans ha augmentat després que el ministre del Gabinet, Michael Gove, suggerís que el confinament podria prolongar-se si no s’arriba a una reducció suficient en el nombre de contagis. Johnson ha rebutjat aquesta possibilitat. «Aquestes restriccions són limitades. Després de quatre setmanes, el 2 de desembre, s’acabaran i tornarem a un sistema de control regional i local depenent de les dades». Johnson ha anunciat un increment en els ajuts econòmics als treballadors autònoms, que passaran del 40% al 80% durant el confinament.

El líder laborista Keir Starmer, que havia sol·licitat el tancament d’Anglaterra feia tres setmanes, ha acusat Johnson, una vegada més, d’actuar massa tard i d’haver comès «un gran error de judici i lideratge» que ha costat més vides.