DRETS DE LA INFÀNCIA

Trump està deportant sols a Mèxic menors de tercers països

L'acció, denunciada des del mateix Govern, viola les polítiques i acords diplomàtics dels EUA

zentauroepp55554671 files  in this file photo taken on december 2  2018 children201030203546

zentauroepp55554671 files in this file photo taken on december 2 2018 children201030203546 / GUILLERMO ARIAS

1
Es llegeix en minuts
I. N.

Més que els límits legals, que també, Donald Trump està posant a prova els límits morals i humans amb el seu tractament dels nens migrants. Aquest divendres ‘The New York Times’ ha revelat que el Govern del republicà ha estat deportant a Mèxic menors immigrants sols que no són mexicans ni tenen familiars al país.

Notícies relacionades

La controvertida acció s’ha conegut a través d’un indignat correu electrònic intern d’un dels encarregats de la patrulla de duanes i fronteres, que recorda que la mesura vulnera les polítiques i els acords diplomàtics del Govern, obligat a tornar els menors que deporti als seus països d’origen en vols operats per una de les seves agències. Representa una violació de l’acord a què va arribar amb Mèxic perquè accepti immigrants de tercers països rebutjats als EUA mentre es tramiten els seus casos legals. I agreuja la imatge de crueltatamb els nens de l’administració Trump, que fa unes setmanes es va revelar que té en custòdia 545 nens a qui va separar de les seves famílies quan van arribar als Estats Units, en alguns casos des del 2017, i és incapaç de localitzar els seus progenitors.

Segons la informació del ‘Times’ les deportacions a Mèxic de menors de tercers països podrien haver sigut més de 200 en els últims vuit mesos, quan els EUA han endurit el tancament de fronteres amb l’argument d’evitar la propagació del coronavirus.