Cursa a la Casa Blanca

Melania Trump: «Els mitjans creen una imatge del meu marit que no reconec»

La primera dama intervé per primera vegada en solitari en la campanya electoral

zentauroepp55629578 melania201028115039

zentauroepp55629578 melania201028115039 / DPA via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera dama dels Estats Units, Melania Trump, va sortir dimarts a fer campanya pel seu marit per primera vegada sola aquest any. El va lloar per ser un «lluitador» i va oferir suport a les víctimes de la pandèmia. «Els mitjans creen una imatge del meu marit que no reconec», va assegurar.

Melania Trump, de 50 anys, ha sigut una presència poc habitual en els esdeveniments de campanya del seu marit, però va guanyar elogis pel seu discurs en la convenció nacional del Partit Republicà l’agost, quan el mandatari va ser nominat formalment per competir per un segon mandat. «El Donald és un lluitador. Estima aquest país i lluita per vostès cada dia», va dir la primera dama als partidaris del president a Pennsilvània, un estat clau en el seu duel del 3 de novembre amb el demòcrata Joe Biden.

La setmana passada Melania Trump va veure frustrats els seus plans de sortir a l’arena de la campanya a causa d’una «tos persistent» després de contagiar-se a principis de mes amb el coronavirus, que va afectar també el seu marit i el fill adolescent de tots dos, Barron. «Gràcies per tot l’amor i suport que ens van brindar quan a la nostra família li van diagnosticar Covid-19», va dir dimarts. «Ens sentim molt millor ara», va afegir.

L’exmodel eslovena va tenir també paraules de compassió per a les famílies dels més de 225.000 nord-americans que han sucumbit a la Covid-19 des de principis d’any. «Sé que hi ha moltes persones que han perdut els seus éssers estimats o coneixen persones que han sigut afectades per sempre per aquest enemic silenciós», va dir. «Els pensaments i les oracions de la meva família estan amb tots vostès en aquest moment difícil», va afegir Melania Trump. «Derrotarem aquest virus».

Trump i Twitter

En el seu discurs, va fer alguns comentaris sobre l’ús  del seu marit de Twitter, on sol llançar improperis i castigar els seus oponents. La campanya ‘Be best’ (‘Sigues millor’), iniciativa distintiva de la primera dama que promou «interaccions a internet edificants, positives i respectuoses», segons el lloc web de la Casa Blanca, sovint ha sigut objecte de crítiques a causa de l’actitud del mateix mandatari.

Notícies relacionades

«Per primera vegada en la història, els ciutadans d’aquest país poden escoltar directament i instantàniament el seu president cada dia a través de les xarxes socials», va dir Melania Trump.

«No sempre estic d’acord amb la manera com diu les coses», va afegir, entre rialles de la multitud: «Però per a ell és important parlar directament a les persones que serveix».