CONFLICTE OBERT

Armènia i l'Azerbaidjan acorden un «alto el foc humanitari» des de dilluns

Rússia ha anunciat fins a dos acords d'alto el foc que han quedat finalment en paper mullat.

azerbaiyan-ataques-armenia

azerbaiyan-ataques-armenia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Armènia i l’Azerbaidjan van acordar, amb la mediació dels Estats Units, un «alto el foc humanitari» en el conflicte armat a l’Alt Karabakh, que començarà a les 08.00 hores de dilluns (04.00 GMT), va informar aquest diumenge el Departament d’Estat nord-americà.

En un comunicat conjunt distribuït a Washington i firmat pels Govern dels Estats Units, Armènia i l’Azerbaidjan, els dos països «reafirmen el seu compromís d’implementar i complir l’alto el foc humanitari que van acordar a Moscou el 10 d’octubre passat», que no ha sigut respectat. 

Més de 1.000 víctimes

Notícies relacionades

El 27 de setembre va començar una nova escalada de violència entre Armènia i l’Azerbaidjan, enfrontats per l’enclavament de l’Alt Karabakh. Rússia ha anunciat fins a dos acords d’alto el foc que han quedat finalment en paper mullat.

Més d’un miler de persones han mort –gairebé 5.000, segons estimacions del president rus, Vladimir Putin–, des del 27 de setembre en l’última escalada de violència entre els dos països sobre l’enclavament de l’Alt Karabakh, república autoproclamada independent de l’Azerbaidjan i objecte d’una disputa històrica entre els dos països.

Temes:

Azerbaidjan