LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Els EUA aproven el Remdesivir com a primer tractament per a la Covid-19

L'FDA va concedir l'aprovació definitiva a aquest antiviral per ser aplicat en pacients hospitalitzats i amb el qual va ser tractat Donald Trump

remdesivir / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) va concedir l’aprovació definitiva com a primer tractament contra la Covid-19 a l’antiviral de Gilead Remdesivir, fins ara l’únic amb autorització del regulador per tractar la malaltia.

Al maig, l’antiviral de Gilead Sciences va rebre l’autorització d’emergència, una fórmula per permetre l’ús durant la pandèmia del tractament encara en la seva etapa experimental, i ara l’FDA va concedir l’aprovació final per a casos de malalts de Covid-19 hospitalitzats.

Dubtes sobre la seva efectivitat

El Remdesivir ha permès períodes de recuperació més curts en alguns casos greus de Covid-19, tot i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va considerar recentment, després d’analitzar dades provisionals, que l’antiviral així com altres que s’han administrat a pacients de Covid-19, té un impacte gairebé inapreciable en la reducció de la mortalitat.

El principal epidemiòleg nord-americà, el doctor Anthony Fauci, ha defensat l’ús del Remdesivir, que està sent administrat a pacients als Estats Units i amb el qual va ser tractat el president dels Estats Units, Donald Trump, durant la seva convalescència a principis de mes.

Únic tractament

Amb l’autorització rebuda avui, Remdesivir es converteix en l’únic tractament autoritzat als EUA per a la Covid-19, que ha infectat més de 41 milions de persones a tot el món, tot i que hi ha altres tractaments que ja tenen autorització d’emergència com l’ús de plasma.

Notícies relacionades

«És increïble que en menys d’un any des dels primers informes d’infectats per la malaltia coneguda com a Covid-19 als Estats Units, tinguem un tractament que està disponible per a tots els pacients que el necessitin», va indicar en un comunicat el conseller delegat de Gilead, Daniel O’Day.

La farmacèutica espera fabricar aquest any més de dos milions de dosis del tractament, que s’administra per via intravenosa, i multiplicar aquesta capacitat de producció durant l’any 2021.