COMMOCIÓ ALS EUA

L'FBI frustra un pla de l'extrema dreta per segrestar la governadora de Michigan

Sis persones han sigut arrestades, acusades d'intentar agafar-la com a ostatge davant les eleccions presidencials del novembre

zentauroepp55291837 file photo  michigan governor gretchen whitmer addresses the201008185136

zentauroepp55291837 file photo michigan governor gretchen whitmer addresses the201008185136 / Rebecca Cook

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’FBI ha desarticulat un complot per segrestar la governadora de l’estat de Michigan, Gretchen Whitmer. En l’operació han sigut arrestats sis homes, acusats de conspirar amb un grup de milícies per perpetrar el rapte.  En la denúncia també s’acusa els imputats de planejar l’enderrocament de diversos governs estatals nord-americans que, segons creuen aquestes persones, «estan violant la Constitució dels Estats Units», incloent-hi la Whitmer, del Partit Demòcrata. L’FBI té constància d’aquests fets des de principis del 2020 gràcies a un grup que diversos individus van crear en xarxes socials, ha informat la cadena de televisió CNN.

«Han discutit diverses maneres d’aconseguir aquesta meta, des d’esforços pacífics fins a accions violentes», assenyala el document, que afegeix que diversos membres d’aquest grup havien conversat sobre assassinar «tirans» o «emportar-se» governadors actualment en els seus càrrecs.

Els arrestats estan acusats de vigilar la casa de Whitmer a l’agost i el setembre, amb la finalitat d’agafar-la com a ostatge abans de les eleccions presidencials del novembre, segons informa ‘The New York Times’. L’FBI sospita que els detinguts, membres del grup d’extrema dreta, planejaven comprar explosius aquesta setmana per aconseguir el seu propòsit.  

L’agent especial Richard Trask ha detallat que els sis homes són Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris i Brandon Caserta. Estan acusats de conspirar per segrestar Whitmer, una demòcrata molt crítica amb la gestió del president republicà Donald Trump.  El pla era traslladar Whitmer a un «lloc segur» de Wisconsin per a un «judici», va dir Trask, i començar una «guerra civil».

Múltiples amenaces

El diari nord-americà informa, a més, de la detenció de set homes més, també de Michigan, membres del grup d’extrema, ‘Wolverine Watchmen’, que haurien donat suport subministrant material per dur a terme actes terroristes.

La governadora ha sigut objecte de múltiples amenaces de mort a causa dels seus esforços per contenir la pandèmia de la Covid-19 a Michigan i per la seva decisió d’ordenar el confinament a tot el territori. A la primavera, una multitud de manifestants armats van entrar a l’edifici del Govern estatal i van demanar el final de l’estat d’emergència a Michigan.

Notícies relacionades

L’abril passat, Trump va escriure un polèmic tuit en el qual animava a intensificar les manifestacions de carrer de Michigan i Minnesota en les quals els assistents reclamaven el final de les restriccions per la pandèmia del coronavirus. 

Els detalls de l’operació policial s’anunciaran en una conferència de premsa de l’FBI en les pròximes hores, a què assistirà la procuradora general, Dana Nessel, entre altres personalitats. 

Temes:

Segrestos FBI