Crisi global

Un total de 23 persones, infectades de Covid a la Casa Blanca

Contagiat el principal assessor de Trump en immigració, Stephen Miller

zentauroepp55295087 stephen miller201007095347

zentauroepp55295087 stephen miller201007095347 / Chris Kleponis POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Stephen Miller, el principal assessor en immigració del president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que ha donat positiu per coronavirus. Miller ocupa el número 23 de la llista de persones contagiades a la Casa Blanca en l’última setmana, entre el mateix president, hospitalitzat divendres i ja donat d’alta. Nombrosos membres de la cúpula militar també es troben en quarantena després que el vicecomandant de la Guàrdia Costanera Charles Ray donés positiu per Covid-19.

La primera a anunciar el seu positiu va ser Hope Hicks, una de les assessores més pròximes a Trump dijous passat. Divendres va ser el torn del mateix Trump i de la primera dama, Melania Trump.

Des d’aleshores hi ha hagut un degoteig de casos, que han inclòs el també assessor Nicholas Luna; la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, i quatre membres més del seu equip. També han resultat infectats els senadors Mike Lee i Thom Tillis, l’exassessora Kellyanne Conway i l’exgovernador de Nova Jersey Chris Christie.

Acte sense mascaretes

Notícies relacionades

Tot i que és complicat determinar l’origen del brot, la majoria dels contagiats van assistir dissabte 26 de setembre a la cerimònia de nominació de la jutge Amy Coney Barrett per al Tribunal Suprem, gairebé tots, sense mascaretes.

Els altres positius són la presidenta del Partit Republicà, Ronna McDaniel; el cap de la campanya electoral de Trump, Bill Stepien; el president de la Universitat de Notre-Dame, John Jenkins; el pastor Greg Laurie; tres periodistes, i un militar.