SO D'EXPLOSIÓ

Ensurt a París al trencar un caça la barrera del so

La policia de la capital francesa aclareix l'origen del fort so que s'ha sentit a la ciutat i els seus suburbis

zentauroepp46876192 topshot   a french rafale fighter jet takes off from the  ch200930121543

zentauroepp46876192 topshot a french rafale fighter jet takes off from the ch200930121543 / VALERY HACHE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els habitants de París i els seus suburbis han tingut aquest dimecres un ensurt monumental quan a mig matí han sentit el que semblava una gran explosió.

Després d’uns moments de confusió, la policia de la capital francesa ha aclarit a la xarxa social Twitter que el fort so l’ha provocat un caça al trencar la barrera del so. La Prefectura també ha demanat als ciutadans que no col·lapsin les línies telefòniques.

Notícies relacionades

Segons fonts esmentades per l’AFP, el caça ha trencat la barrera del so per acudir en ajuda d’un aparell en dificultats. «Un [caça] Rafale de la base de Saint-Dizier [est] en intervenció real per oferir assistència a una aeronau de la qual s’havia perdut el contacte ha sigut autoritzat a trencar la barrera del so per arribar a l’avió en dificultats», ha declarat a l’agència el portaveu de la Força Aèria, el coronel Spet.

El fort soroll s’ha sentit durant el partit de Roland Garros que estaven disputant el suís Stan Wawrinka i l’alemany Dominik Koepfer. Els dos jugadors han interromput durant uns instants el joc, sorpresos pel so.

Temes:

París