Polèmic setmanari

Renuncia al càrrec l'editora del 'Nuevo Herald' després d'una polèmica publicació comercial racista

Ningú a la sala de redacció va veure el que s'anava a publicar al suplement

miami

miami

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’editora gerent del ‘Nuevo Herald’, Nancy San Martín, va renunciar al càrrec aquest dijous després d’una polèmica per la publicació de contingut comercial «racista» sense filtre editorial, segons ha informat avui el diari de Miami.

Va remarcar que la renúncia es produeix «dues setmanes després» que un lector alertés sobre contingut «racista i antisemita» publicat a ‘Libre’, un suplement comercial independent.

‘Libre’ és venut per l’equip de publicitat i imprès i distribuït als subscriptors del diari en espanyol del grup McClatchy des del gener passat.

Una investigació interna de McClatchy va descobrir que el contingut de ‘Libre’ es va destinar a publicitat a punt per imprimir «ningú a la sala de redacció mai el va veure abans de la seva publicació», ha assenyalat avui el ‘Miami Herald’.

‘Libre’ és venut per l’equip de publicitat i imprès i distribuït als subscriptors del diari en espanyol / nuevo herald

Kristin Roberts, vicepresident de notícies del grup McClatchy, al qual pertanyen els dos diaris, va assenyalar que també va prendre accions a l’equip de publicitat «d’acord amb les nostres expectatives de lideratge en tota l’empresa».

San Martín se’n va «després d’anys d’una tasca poderosa i premiada per a aquesta sala de redacció i la comunitat a la qual serveix», va expressar Roberts.

L’editora, que anteriorment va estar encarregada de la cobertura d’immigració i Cuba al ‘Miami Herald’, es va fer càrrec del ‘Nuevo Herald’ en un període de transició del periodisme imprès cap als productes digitals.

Notícies relacionades

San Martín se’n va «després d’anys d’una tasca poderosa i premiada per a aquesta sala de redacció i la comunitat a la qual serveix», va indicar Roberts en un correu electrònic enviat a les sales de redacció dels dos diaris.

Aminda Marqués González continuarà sent editora executiva tant del ‘Miami Herald’ com del ‘Nuevo Herald’ i l’editora regional de McClatchy per a Florida.

Temes:

Racisme