drama migratori

Malta nega a l''Open Arms» el desembarcament de 278 refugiats

Al barco de l'oenagé hi ha dones embarassades, nens i fins a 50 de menors no acompanyats

zentauroepp54936236 05 01 2019 open arms  sociedad   200915151734

zentauroepp54936236 05 01 2019 open arms sociedad 200915151734 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’oenagé espanyola Open Arms ha denunciat que Malta ha negat al seu barco homònim, amb 278 migrants rescatats fa sis dies, un port per desembarcar, però també evacuacions urgents de persones amb cremades greus o embarassades o abric davant el fort temporal. Així ho ha explicat a Efe el fundador de l’oenagé, Oscar Camps, al descriure la situació del barco ‘Open Arms’ que després de tres rescats té 278 migrants a bord, entre ells dones embarassades, nens i fins a 50 de menors no acompanyats.

L’últim rescat es va produir durant la tarda de divendres passat quan van ser alertats per un mercant sobre una barca en perill i al qual les autoritats de Malta van prohibir donar assistència, va explicar Camps a Twitter. Es tractava d’una barcassa els ocupants de la qual feia tres dies que estaven sense aigua i sense menjar. «Sembla mentida que això continuï passant en aigües de responsabilitat europea», ha afegit Camps.

«De les 278 persones a bord, totes necessiten desembarcar i assistència immediata, algunes per la violència soferta, altres per violacions sexuals, per cremades i tenim més 50 de menors no acompanyats. Tots ells necessiten a més assistència psicològica per les tortures que han patit a Líbia», ha assenyalat.

I ha denunciat: «Hem demanat reiteradament a Malta que ha de responsabilitzar-se d’aquestes persones i hem rebut reiterades negatives i fins i tot han rebutjat l’evacuació d’alguns de cremats greus i de les dones embarassades».

Port immediat

També ha explicat que ha sigut rebutjada la possibilitat d’acostar-se a l’illa per buscar aixopluc davant el fort temporal que castiga la zona. Camps ha afegit que ara sol·licitaran a Itàlia un port immediat o aixopluc per protegir-se del mal temps.

Notícies relacionades

El vaixell ‘Open Arms’ va estar des del febrer passat al varador de Burriana, on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació, i va salpar cap al Mediterrani Central després de ser dotat de dispositius per detectar el coronavirus i amb membres de l’organització sanitària italiana Emergency a bord.

El cap de setmana passat Itàlia va permetre desembarcar els 27 migrants que havien passat 39 dies a bord d’un petroler danès després de la negativa de Malta, després que aquests van ser traslladats al barco Mare Jonio de l’ONG Mediterranea Saving Human.