Meteorologia adversa

L'huracà 'Sally' busca terra a Lousiana i Mississipí

La tempesta tropical creix en força i hi ha alerta màxima pels danys que pot causar als EUA

zentauroepp54910478 soc paulette200913200102

zentauroepp54910478 soc paulette200913200102 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Efe

La tempesta tropical ‘Sally’ continua aquest diumenge rumb a Mississipí, Louisiana o Alabama (EUA) sobre el golf de Mèxic, on s’espera que pot tocar terra el matí d’aquest dimarts, després d’afectar Florida.

D’altra banda, l’antiga tempesta ‘Paulette’ va escalar a huracà com estava previst, i a les 08.00 hora local d’avui (12.00 GMT) el seu centre va ser localitzat a 280 milles (390 km) al sud-est de les Bermudes. Es preveu un enfortiment de ‘Paulette’, per la qual cosa podria ser «un huracà perillós» quan s’acosti avui vespre a les Bermudes, o el dilluns prest, indica el Centre Nacional d’Huracans (NHC) dels EUA.

Alerta a les Bermudes

Les autoritats de les Bermudes van advertir la població que prengui les mesures necessàries, sense deixar de banda els regs de contagi per Covid-19, davant l’imminent pas de l’huracà per l’arxipèlag.

Respecte a ‘Sally’, l’observatori nord-americà, que té la seva seu a Miami, va avançar que també es preveu un enfortiment durant els pròxims dies, amb perspectives que es converteixi en huracà dilluns. Això succeirà a aigües del golf de Mèxic i abans de tocar algun punt dels estats del sud dels EUA. Els seus vents màxims sostinguts són de prop de 85 km/h amb ràfegues més altes.

Notícies relacionades

Al sud de Florida, la ‘Sally’ va deixar negades diverses localitats costaneres i arbres caiguts al mig de carrers i carreteres, segons informen els mitjans locals. Abans de convertir-se en tempesta, l’antiga depressió tropical va tocar terra aquest dissabte a prop de la marina Black Point, al sud de Miami-Dade, descarregant fortes pluges i ràfegues de més de 64 km/h.

Mentre ‘Rene’ es va degradar ahir al mig de l’Atlàntic, ha sorgit una nova depressió tropical, la número «vint» de la temporada, que amenaça d’augmentar la seva organització en els pròxims dies per convertir-se en tempesta tropical amb nom.

Temes:

Huracans