OPOSITOR RUS

Navalni va ser enverinat amb l'agent tòxic Novitxok

El Govern alemany informa del resultat de les anàlisis realitzades pel laboratori especial de les forces armades

zentauroepp54579265 file   in this monday  aug  27  2018 file photo  russian opp200821182200

zentauroepp54579265 file in this monday aug 27 2018 file photo russian opp200821182200 / Pavel Golovkin

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

L’opositor rus Alexei Navalni va ser enverinat amb una substància utilitzada a la producció d’armes químiques i que pertany al grup de l’agent tòxic Novitxok, segons ha anunciat aquest dimecres el portaveu del Govern alemany, Stefen Seibert, amb base en els exàmens toxicològics de l’hospital universitari de La Charité.

Notícies relacionades

«S’han trobat proves inequívoques del subministrament d’un agent nerviós del grup Novitchok», ha informat Seibert en un comunicat després de les anàlisis realitzades pel laboratori especial de les forces armades alemanyes a instàncies de l’hospital Charité.

Navalni està ingressat a Alemanya, on va ser traslladat en coma i en un avió medicalitzat des d’un hospital a Sibèria després que patís un col·lapse. El seu portaveu, Kira Yarmish, va afirmar des del primer moment que l’opositor havia sigut enverinat amb alguna substància afegida al te que va prendre a l’aeroport. Els metges russos que el van atendre, no obstant, van assegurar que Navalni va patir un «trastorn metabòlic» provocat per una forta caiguda del nivell de sucre a la sang.

Temes:

Rússia Alemanya