NIT EN SUSPENS

Una nena de 14 anys, primera víctima mortal de l'huracà 'Laura' al seu pas pels EUA

El fenomen, que va tocar terra com un huracà de categoria 4, està previst que es degradi a tempesta tropical

LAKE CHARLES, LOUISIANA - AUGUST 27: Lake Charles police officers help clear the roads in the downtown area after Hurricane Laura passed through on August 27, 2020 in Lake Charles, Louisiana . The hurricane hit with powerful winds causing extensive damage to the city.   Joe Raedle/Getty Images/AFP

LAKE CHARLES, LOUISIANA - AUGUST 27: Lake Charles police officers help clear the roads in the downtown area after Hurricane Laura passed through on August 27, 2020 in Lake Charles, Louisiana . The hurricane hit with powerful winds causing extensive damage to the city. Joe Raedle/Getty Images/AFP / JOE RAEDLE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una nena de 14 anys a qui li va caure a sobre un arbre a l’estat de Louisiana és la primera víctima mortal coneguda als EUA pel pas del poderós huracà ‘Laura’, que va tocar terra com a categoria 4, amb vents màxims sostinguts de fins a 240 quilòmetres per hora.

Christina Stephens, una portaveu del governador de Louisiana, John Bel Edwards, ha indicat a Twitter el fatal desenllaç d’aquest succés, ocorregut quan l’arbre va caure sobre la vivenda de la noia a la localitat de Leesville, a l’interior de l’estat. «Esperem que hi pugui haver més morts», ha dit Stephens.

‘Laura’, que ja havia deixat 21 morts al seu pas per Haití i 4 més a la República Dominicana, travessa aquest dijous l’estat de Louisiana cap al nord com a huracà de categoria 1, amb vents màxims sostinguts de 140 km/h, tot i que està previst que es degradi a tempesta tropical a mesura que s’endinsi a terra ferma.

En el seu rumb, l’huracà deixa fortes pluges i amenaça amb severes inundacions per l’augment del nivell del mar causat per la coincidència de la maror ciclònica i la marea natural.

Sense víctimes a Texas

En declaracions a la CNN, el governador de Texas, Greg Abbott, ha dit a primera hora d’avui que al seu estat, que també s’ha vist afectat pel pas del ‘Laura’, no tenien notícies de morts i ha indicat que «sens dubte» la massiva evacuació a la zona costanera havia «salvat vides».

El ‘Laura’ va tocar terra aquest dijous a prop de la localitat de Cameron amb vents màxims sostinguts de fins a 150 milles per hora (240 km/h), segons dades del Centre Nacional d’Huracans (NHC).

Inundacions provocades per les pluges

Després d’endinsar-se als Estats Units, l’huracà ha perdut força ràpidament i, segons l’últim butlletí del NHC, el ‘Laura’ es va degradar ja a força 2 en l’escala Saffir Simpson, amb vents màxims sostinguts de 100 milles per hora (160 km/h), però encara causant «inundacions provocades per la pluja que es propaguen cap a l’interior de Louisiana occidental i central».

Una gasolinera de Lake Charles, després del pas de l’huracà ‘Laura’ / gerald herbert (ap)

440.000 vivendes sense electricitat

D’acord amb l’empresa distribuïdora d’energia elèctrica Entergy, a primera hora d’aquest dijous s’havien reportat més de 440.000 vivendes sense electricitat, des de Beaumont, Port Arthur, totes dues a Texas, a diverses ciutats al comtat d’Orange, a Louisiana.

David Freese, portaveu d’Entergy, va assenyalar que tan aviat puguin confirmar que és segur sortir als carrers, mobilitzaran les quadrilles de treballadors per iniciar les tasques de restauració de la línia elèctrica.

Una torre de comunicacions partida en dos

Algunes de les imatges enviades per televidents a les cadenes de televisió o publicades a les xarxes socials mostren una torre de comunicacions al centre de la ciutat de Lake Charles (Louisiana) caiguda i partida en dos.

Andrew cavaller reynolds (AFP)

Un vídeo fet per un televident i reproduït pels mitjans locals mostra un parell d’edificis comercials ubicats al centre de Lake Charles amb finestres sense vidres i danys estructurals. Altres imatges mostren runa als carrers del comtat d’Orange i danys a la teulada d’un motel de Lake Charles.

Mobilitzar els evacuats als seus llocs d’origen

Notícies relacionades

En les pròximes hores s’espera que el governador de Louisiana, John Bel Edwards, i el seu homòleg de Texas, Greg Abbott, ofereixin conferències de premsa on comunicaran els danys ocasionats pel pas de l’huracà ‘Laura’ i les seves possibles víctimes mortals.

El següent pas també serà mobilitzar de tornada als seus llocs d’origen les milers de persones que es van evacuar com a mesura de precaució.