ACORD

Els bàndols rivals a Líbia anuncien un alto el foc immediat

El líder del Govern reconegut internacionalment anuncia la convocatòria d'eleccions al març

zentauroepp54566570 file photo  fayez mustafa al sarraj  libya s internationally200821130711

zentauroepp54566570 file photo fayez mustafa al sarraj libya s internationally200821130711 / Ismail Zetouni

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

El cap del Govern d’Unió Nacional (GNA), reconegut per l’ONU, Fayez al-Sarraj, ha anunciat aquest divendres un alto el foc immediat i el cessament de totes les hostilitats amb les autoritats que controlen l’est del país, les forces del qual comanda el general JKhalifa Haftar, que han respost anunciant una mesura recíproca poc després.

En un comunicat, Al-Sarraj ha assenyalat que l’«objectiu final» és «la restauració de la sobirania plena sobre el territori libi i l’expulsió de les forces i mercenaris estrangers», segons informa el mitjà ‘Libya Observer’. A més, ha anunciat la celebració d’eleccions parlamentàries i presidencials el pròxim març.

Notícies relacionades

Poc després, el president de la Cambra de Representants (el parlament que té la seva seu a l’est i que recolza Haftar), Aguilá Salé, ha anunciat igualment un alto el foc i el cessament de les hostilitats, segons aquest mitjà.

Aquests moviments tenen lloc després que el Comitè Internacional de la Creu Roja advertís dijous que la crisi humanitària al país és cada dia pitjor.

Temes:

Líbia