21 d’oct 2020

Anar al contingut

ZONA ZERO DE LA COVID-19

Una macrofesta a Wuhan desencadena la por dels contagis

La ciutat ha tornat a la normalitat després dels confinaments i les defuncions

France Presse

STR

Una macrofesta a Wuhan desencadena la por dels contagis
Una macrofesta a Wuhan desencadena la por dels contagis
Una macrofesta a Wuhan desencadena la por dels contagis
Una macrofesta a Wuhan desencadena la por dels contagis

/

Milers de joves xinesos van fer cas omís al coronavirus i van participar el cap de setmana en una macrofesta de música tecno en un parc aquàtic a Wuhan, on va sorgir la Covid-19 a finals del 2019, cosa que va generar polèmica aquest dilluns a les xarxes socials.

Després d’haver sigut sotmesa a una estricta quarantena de 76 dies entre gener i abril, sent la primera ciutat en què s’aplicaven aquestes mesures pel nou coronavirus, la metròpolis de Wuhan (centre de la Xina) va anar aixecant progressivament les restriccions i va tornar a la normalitat.

El Maya Beach Water Park es va omplir aquest diumenge de gent i milers de persones van ballar ben a prop al ritme de la música electrònica, sense utilitzar mascaretes. Molts d’ells també es banyaven, sense mantenir distàncies de seguretat.

Aforament limitat

El parc aquàtic va tornar a obrir les portes al juny i té la seva capacitat limitada al 50%, segons la premsa local, però va reduir el preu de les seves entrades al 50% per a les dones.

Les imatges de la festa difoses per l’AFP van generar crítiques irades a les xarxes socials, en un moment en què la pandèmia ha contagiat gairebé 22 milions de persones al món i el balanç de defuncions s’acosta a 800.000. «¡És així que provocarem una segona o una tercera onada epidèmica! Que llestos...», criticava un usuari de Twitter.

Tot i que el virus va sorgir a la Xina, aquest país va aconseguir controlar la pandèmia i ara només compta amb unes quantes desenes de nous casos diaris, segons les últimes dades oficials.

Molts xinesos continuen limitant els seus desplaçaments i porten mascaretes en l’espai públic, però la municipalitat de Wuhan intenta reimpulsar la seva economia, molt fragilitzada pels efectes de l’epidèmia a principis d’any. A la província de Hubei, la capital de la qual és Wuhan, no hi han hagut nous casos des de maig i les seves autoritats ofereixen entrades gratuïtes per a 400 llocs turístics.