Condemnat per esquarterament

El rei de Tailàndia commuta la pena de mort al català Artur Segarra

El reu complirà cadena perpètua per assassinar David Bernat el 2016 a Bangkok

Es beneficia així d'un indult amb motiu del 68è aniversari del rei Vajiralongkorn

crimen-tailandia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El rei de Tailàndia ha commutat la pena capital a què va ser condemnat el català Artur Segarra per l’assassinat el 2016 de l’empresari David Bernat a Bangkok, per la cadena perpètua, cosa que aplana el camí cap a una futura extradició. El Departament de Correccionals ha confirmat aquest dilluns a l’agència Efe que Segarra està entre els reus que s’han beneficiat del perdó reial amb motiu del 68è aniversari del monarca Vajiralongkorn.

L’indult sobre la pena capital i la imposició de la cadena perpètua obre la porta que el reu, que porta a la presó des del febrer del 2016, pugui iniciar la sol·licitud de trasllat a una presó a Espanya una vegada compleixi almenys vuit anys de presó al país asiàtic. A més, d’acord amb el dictamen dels jutges, el condemnat haurà de tornar a la família de la víctima uns 20.000 euros que va aconseguir sostreure de les targetes de crèdit del difunt.

Sentència ferma

El 20 de novembre del 2019 el Tribunal Suprem de Tailàndia va deixar en ferm la sentència i va mantenir la pena capital contra l’espanyol pel segrest, robatori i assassinat premeditat del seu compatriota, entre altres delictes. Segons la investigació, Segarra va asfixiar Bernat amb una bossa de plàstic, va esquarterar el seu cadàver  i després el va llançar al riu Chao Phraya de Bangkok. Els forenses van determinar que abans de morir, la víctima va ser sotmesa a tortures i vexacions, així com a privació d’aigua i menjar durant sis dies, per forçar-lo a donar les contrasenyes dels seus comptes bancaris. Bernat, de 39 anys, era un prestigiós consultor informàtic que s’embutxacava gairebé 1.500 euros diaris treballant per als governs de l’Iran i Birmània.

A més, els investigadors van trobar proves de la compra, abans del crim, d’un congelador per guardar el cos sense vida o el lloguer d’una casa als afores de Bangkok, on el condemnat va amagar part del material utilitzat en l’assassinat. 

Notícies relacionades

Segarra, que durant tot el procés judicial va mantenir el seu al·legat d’innocència, va confessar per primera vegada, el 23 de desembre de l’any passat, ser l’autor del crim en una carta per demanar clemència al Monarca i evitar la seva execució.

El convicte va admetre en la missiva, a què va tenir accés en exclusiva Efe, que la nit del 19 de gener del 2016 va matar Bernat al reaccionar de manera violenta durant una abrupta baralla amb la víctima, tot i que va evitar pronunciar-se sobre el que va succeir després de l’assassinat.

Temes:

Tailàndia