ALMENYS 10 MORTS

Atac gihadista amb ostatges a un hotel a Somàlia

Un cotxe bomba ha explotat contra l'entrada i diversos terroristes han saltat l'edifici

img 2391-scaled

img 2391-scaled

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys cinc persones han mort, entre les quals dos guàrdies de seguretat, 30 han resultat ferides i algunes han sigut preses com a ostatges durant un assalt, encara en curs, efectuat aquest diumenge per un grup d’homes armats contra l’hotel Elite, un establiment turístic i d’esdeveniments a la capital de Somàlia, Mogadiscio, freqüentat per membres del govern.

Entre els morts hi ha, de moment, dos responsables del Govern somali, un d’aquests el director de relacions regionals del Ministeri d’Informació, Abdirisak Abdullahi Abdi, tres guàrdies de l’hotel i quatre civils.

Segons fonts de seguretat al diari ‘Somali Guardian’, entre els ferits hi ha el ministre d’Obres Públiques, Ahmed Washington.

Les forces de seguretat somalis han acordonat ja l’hotel, propietat del diputat somali Abdullahi Mohamed Nur, i freqüentat polítics i periodistes.

Alhora, aquest diumenge també s’ha sabut que el ministre d’Educació de Somàlia, Abdullahi Godah Barre, ha sobreviscut a un intent d’assassinat després que una explosió tingués per objectiu el seu comboi a prop de la ciutat de Balad Hawo a la regió de Gedo.

L’atac va començar amb l’explosió d’un potent cotxe bomba amb un suïcida al volant a l’entrada de l’hotel, a la platja de Lido, que ràpidament va ser assaltat per un grup d’homes armats, segons ha informat l’agent de Policia Ahmed Bashane, que ha confirmat la xifra de morts a DPA.

Atac en curs

El nombre de víctimes és provisional i podria augmentar a mesura que avancen les operacions militars per reprendre la instal·lació costanera, freqüentada per joves i la classe alta somali.

«Les forces de seguretat continuen presents a la zona», va revelar a Efe el portaveu del Govern Federal de Somàlia, Ismael Mukhtar Omar, qui va confirmar el nombre de morts i va identificar un d’ells com Abdirizaq Abdi Abdullahi, un alt funcionari del Ministeri d’Informació. També, dos dels atacants ja han sigut abatuts, segons Omar.

Cap grup terrorista havia reclamat a mitja tarda l’autoria de l’atac, si bé el «modus operandi» recorda a altres de perpetrats en el passat per l’organització gihadista somali Al-Shabab, afiliada a Al-Qaida des de 2012.

Al-Shabab es fa fort

El grup ja va provocar dimecres passat un atac a milicians progovernamentals als voltants de la localitat de Baaduein, fet que va derivar en enfrontaments a la zona.

Notícies relacionades

Els enfrontaments haurien permès a Al Shabaab prendre una base d’aquesta milícia local, on haurien saquejat armes i destruït les instal·lacions. El Govern central somali no s’ha pronunciat de moment sobre aquests incidents.

Somàlia fa front a un augment del nombre d’atacs per part de la milícia islamista Al Shabaab –vinculada a l’organització terrorista Al Qaeda–, tant a la capital, Mogadiscio, com en altres zones del sud del país. Davant d’això, els Estats Units han incrementat els seus bombardejos contra el grup.