Terrorisme internacional

Assassinats a trets al Níger sis turistes francesos, el seu xòfer i la seva guia

Una de les víctimes va aconseguir escapar però va ser assolida pels assaltants i degollada

zentauroepp54428339 inter200809202720

zentauroepp54428339 inter200809202720

1
Es llegeix en minuts
Efe

Vuit persones, dos nigerins i sis turistes francesos, han mort assassinats a trets aquest diumenge a la zona de Kouré, sud-oest del Níger, per un grup d’homes armats. Cap grup s’ha atribuït l’acció.

«Hi ha vuit morts: dos nigerins, que eren el guia i el xòfer, així com sis turistes francesos,» ha declaratel governador de Tillabéri, Tidjani Ibrahim Katiella, a l’agència de notícies AFP. El Govern francès ha confirmat posteriorment els assassinats.

«La majoria de les víctimes han sigut assassinades per bala i una dona ha aconseguit fugir, però l’han recapturat i degollat», ha afegit la font. Els assaltants van cremar el vehicle en el qual viatjaven les víctimes abans de fugir.

«No es coneix la identitat dels atacants, que han arribat amb motocicletes entre la vegetació i han esperat l’arribada dels turistes», ha afegit abans de precisar que «el vehicle que utilitzaven els turistes era de l’organització no governamental Acted».

La zona de Kouré, situada a uns 55 quilòmetres al sud-est de la capital nigerina, acull una de les últimes reserves naturals de girafes a l’Àfrica Occidental, cosa que la converteix en destinació per als turistes.

Notícies relacionades

Tot i que fins al moment cap grup ha assumit l’autoria de l’acció, l’atac presenta moltes similituds amb els perpetrats per organitzacions gihadistes que operen a la regió del Sahel i tenen per objectiu, principalment, forces governamentals dels països de la regió i ciutadans occidentals.

La regió es troba en el triangle de les «tres fronteres»: Mali, al nord i el centre; Burkina Faso, al nord, el centre-nord i est, i el Níger, a l’oest, on operen grups afiliats tant a la xarxa terrorista Al-Qaida com a l’Estat Islàmic.