CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

150.000 alumnes tornen a les aules al nord d'Alemanya

Són els primers estudiants en tornar a l'escola a Europa

Per evitar contagis, els nens s'agrupen per edats i les classes s'han organitzat amb diferents horaris

zentauroepp54342776 students are brought to school by their parents in rostock  200803122214

zentauroepp54342776 students are brought to school by their parents in rostock 200803122214 / Bernd W stneck

1
Es llegeix en minuts
Afp

Aquest dilluns milers de nens al nord d’Alemanya han sigut els primers en tornar a l’escola a Europa després de les vacances d’estiu, una tornada a les aules marcada per l’obligació de respectar algunes normes de distanciament social a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Uns 150.000 alumnes, que van fer vacances des de mitjans de juny, han tornat a les escoles al ‘land’ (estat federal) de Mecklenburg-Pomerània Occidental (nord-est), una de les regions menys afectades pel virus a Alemanya, on tornen a augmentar els contagis amb més de 500 nous casos cada setmana.

«Els nens necessiten ser presents a l’escola ja que hem d’evitar que el seu retard s’incrementi», va explicar a l’AFP Steffen Kästner, director de l’escola CJD Jugendorf-Christophorus a Rostock, després que els últims mesos del curs passat estiguessin marcats pel confinament i les classes a distància.

Horaris diferents

Per evitar els contagis de la Covid-19, les autoritats han decretat algunes normes de distanciament social que s’hauran de respectar als centres. Els nens s’agrupen en funció de les edats i no es poden creuar amb els d’altres cursos, per exemple, amb l’organització de les classes amb diferents horaris.

Si algun alumne dona positiu, aquest sistema permet que no s’hagi de tancar tot el centre i només s’aïllaran els seus companys de classe.

L’ús de les mascaretes només és obligatori als passadissos i han de respectar-se gestos bàsics, com rentar-se les mans amb tanta regularitat com es pugui i evitar les abraçades.

A mitjans de juliol, el Govern federal va acordar unes normes comunes per a totes les escoles, però cada estat pot decidir si vol reforçar-les.

Notícies relacionades

A l’escola Jugendorf-Christophorus, que compta amb 1.350 alumnes de primària i secundària, només dos nens no han tornat a les aules per decisió dels seus pares, «que pertanyen a un grup de risc», va afirmar el director.

Mecklenburg-Pomerània Occidental és una de les regions menys afectades pel virus a Alemanya, on només s’han registrat 20 morts contra un total de 9.148 en el conjunt del país.