als 84 anys

Hospitalitzen el rei Salman de l'Aràbia

Per efectuar-li exàmens arran d'una inflació de la vesícula biliar (colecistitis), va anunciar el seu gabinet

zentauroepp54182728 rey salman arabia200720101446

zentauroepp54182728 rey salman arabia200720101446 / - Saudi Press Agency dpa

1
Es llegeix en minuts
AFP

El rei Salman de l’Aràbia Saudita, de 84 anys, va ser hospitalitzat aquest dilluns per una inflació de la vesícula, cosa que va provocar la postergació de la visita prevista del primer ministre iraquià Mustafa Al-Kadhimi, van anunciar les autoritats.

El regne comunica només de manera excepcional sobre l’estat de salut del monarca, a càrrec des del 2015 d’aquest país primer exportador de petroli cru al món i economia més gran del món àrab.

«El rei va ser ingressat a l’hospital especialitzat King Faisal de Riad per efectuar exàmens arran d’una inflació de la vesícula biliar (colecistitis)», va anunciar el seu gabinet, citat per l’agència de premsa oficial SPA, sense brindar detalls.

El primer ministre iraquià tenia previst viatjar aquest dilluns a l’Aràbia Saudita abans d’una visita a l’Iran, dos aliats de Bagdad a la regió entre els quals existeix una forta rivalitat.

«La visita (del primer ministre iraquià) va ser postergada fins a la sortida del rei de l’hospital», va indicar a Twitter el ministre saudita de Relacions Exteriors Faisal bin Farhan.

Notícies relacionades

Sota el regnat de Salman, l’Aràbia Saudita va llançar reformes econòmiques per a l’era postpetroliera però també va adoptar una política exterior més ferma i va entrar en guerra amb el veí Iemen.

El 2017, l’Aràbia Saudita va desmentir informacions difoses en els mitjans segons les quals el rei planejava abdicar en favor del seu fill, el príncep hereu Mohamed bin Salman, considerat com el líder de facto del regne.