LA GESTIÓ DE LA COVID ALS EUA

La Casa Blanca afirma que la ciència «no s'ha d'interposar» en la decisió de reobrir les escoles

Washington defensa que els estudiants tornin a classe malgrat el rècord de contagis que viu el país

casa-blanca / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou xoc entre l’Administració de Donald Trump i els científics a compte de la gestió que els EUA estan fent de la pandèmia. La secretària de premsa de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, ha reiterat que Trump advoca per la reobertura completa dels centres educatius al país, malgrat les xifres rècord de contagis de coronavirus que viuen els EUA, i ha afirmat que «la ciència no s’ha d’interposar» en aquesta decisió.

«Quan ell (Trump) diu obrir, es refereix a obrir completament, que els nens puguin acudir cada dia a la seva escola», ha indicat McEnany durant una roda de premsa a la Casa Blanca, rebutjant els plans d’ensenyament a distància o híbrids, entre presencial i ‘online’. «La ciència no s’ha d’interposar en això. La ciència està del nostre costat», ha continuat.

Fa dies que l’Administració de Trump i el mateix mandatari insisteixen que els centres educatius dels Estats Units han de reobrir a la tardor, un assumpte que s’ha convertit en un dels més sensibles al país mentre busca reprendre la normalitat durant la pandèmia del coronavirus.

No obstant, els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) nord-americanes han recomanat pautes de reobertura que inclouen, entre d’altres, que els nens es puguin quedar a casa quan sigui adequat.

També suggereixen fomentar la higiene, l’ús de cobertures de tela, una programació esglaonada o una distribució de pupitres que permeti el distanciament físic. Trump va rebutjar públicament aquestes recomanacions argumentant que són «difícils i cares».

Fauci, crític

Notícies relacionades

Per la seva banda, el principal responsable científic en la lluita contra el coronavirus als Estats Units, Anthony Fauci, ha advertit que el país ha de controlar la pandèmia abans de permetre que els nens tornin als centres educatius a la tardor de forma segura.

Els Estats Units són el país més afectat per la pandèmia del coronavirus, amb més de 3,5 milions de casos confirmats i més de 138.000 morts.