NOU PAQUET DE MESURES

El Govern britànic incentiva l'ocupació i el sector turístic i immobiliari per sortir de la crisi

Downing Street desemborsarà 33.000 milions d'euros més per rellançar la malmesa economia

zentauroepp54038105 london  united kingdom   08 07 2020   a handout photo made a200708161554

zentauroepp54038105 london united kingdom 08 07 2020 a handout photo made a200708161554 / ANDREW PARSONS DOWNING STREET H

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

El Govern britànic ha anunciat dimecres un nou paquet de mesures per valor de 30.000 milions de lliures (uns 33.000 milions d’euros) per rellançar la malmesa economia a causa del coronavirus. El paquet anunciat pel ministre de Finances, Rishi Sunak, inclou estímuls per reflotar l’ocupació, els sectors de turisme i oci i per incentivar la compra de vivendes.

El pla intenta evitar un tsunami d’aturats quan finalitzi a l’octubre la subvenció actual del 80% del salari a nou milions de treballadors i molts d’ells siguin acomiadats, en comptes de poder retornar al seu lloc. El Govern ofereix als empresaris un incentiu de 1.000 lliures per cada empleat que torni a la seva plaça fins al gener. La gent jove amb pocs recursos és la més afectada per l’actual crisi, i per això s’ofereix una subvenció especial de 2.000 milions de lliures per invertir en pràctiques laborals durant sis mesos. L’anomenat ‘Kickstart scheme’, ha assenyalat Sunak durant la seva presentació a la Cambra dels Comuns, «pagarà directament als empresaris per crear nous llocs de treball per a tots els que tinguin entre 16 i 24 anys i es trobin en una situació precària». El ministre és conscient que per a certs joves la situació serà molt problemàtica. «No podem perdre una generació sencera», ha assenyalat el ministre.

Recolzament al turisme i l’hostaleria

Notícies relacionades

Els sectors del turisme, l’hostaleria i l’oci veuran reduït l’IVA del 20% actual al 5% durant sis mesos. L’Executiu vol protegir els 1,4 milions de llocs de treball que corren perill en un sector enfonsat pel confinament. Els primers dies de reobertura de pubs, restaurants i hotels han mostrat que el públic és encara molt reticent a tornar als vells hàbits. En el que Sunak ha descrit com una iniciativa «creativa», s’oferirà un descompte del 50% durant el mes d’agost, de dilluns a dimecres, de totes les factures d’àpats consumits en restaurants o per portar a casa, per un màxim de 10 lliures per cap, inclosos els nens.

Amb el mercat immobiliari estancat, el Govern aprova una reducció d’impostos en la compra de vivendes que tinguin un valor per sota de les 500.000 lliures. La rebaixa entrarà en vigor immediatament i s’allargarà fins a finals del mes de març que ve.  L’oposició laborista va considerar les mesures insuficients.

Temes:

Regne Unit