coronavirus

Alemanya només té uns centenars de dosis de remdesivir

Merkel insisteix: la mascareta és «irrenunciable» contra la Covid-19

zentauroepp53796753 german chancellor angela merkel speaks during a sitting of t200618121105

zentauroepp53796753 german chancellor angela merkel speaks during a sitting of t200618121105 / TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Salut germànic, Jens Spahn, ha admès que el seu país només té uns quants centenars de dosis de remdesivir, de manera que Alemanya ja treballa per garantir que aquest medicament contra la Covid-19 es produeixi a Europa.

A més, la cancellera alemanya, Angela Merkel, s’ha pronunciat a favor de mantenir l’obligatorietat d’utilitzar mascareta en espais públics on no es pugui mantenir la distància mínima i ha respost així al debat sorgit aquest cap de setmana sobre un ràpid aixecament d’aquesta mesura almenys als comerços.

Notícies relacionades

El portaveu de l’Executiu, Steffen Seibert, ha reiterat en conferència de premsa l’actitud de la cancellera i del Govern que en qualsevol lloc de la vida pública on la distància mínima no quedi garantida «les mascaretes són un mitjà important i, des del punt de vista actual, irrenunciable per mantenir baix el nombre de contagis».

«Aquesta nova mobilitat s’ha de celebrar, ens facilita la vida i la fa més bonica, però ha d’anar acompanyada del compliment de les regles que en els últims mesos i fins ara ens han ajudat tan bé en la lluita contra la pandèmia», ha dit al referir-se al distanciament, les normes d’higiene i l’ús de la mascareta.