ACCIDENT A L'ÀSIA

Més de 160 miners morts en un despreniment en una mina de Birmània

Els morts extreien jade en una localitat remota del país

minas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periñodico / Efe

Més de 160 miners han mort aquest dijous en un accident en una mina de jade al nord de Birmània en una allau. El succés ha tingut lloc quan els miners, que treballaven en condicions precàries, estaven extraient jade dels pendents excavats en una mina de Hpakant, una remota localitat situada a l’estat de Kachin, segons ha informat el Departament de Bombers birmà en la seva pàgina de Facebook.

Els accidents en aquest tipus de jaciments són habituals al país. L’abril de l’any passat, almenys 54 persones van morir a causa d’un corriment de terres en una altra mina de Hpakant, localitzada a uns 800 quilòmetres al nord de la capital, Nay Pyi Taw. Els bombers han detallat que el succés s’ha produït a cinc parcel·les abandonades on cercadors ocasionals treballen generalment de manera precària.

En una última actualització de les dades, els bombers han elevat el nombre de morts a 162.

Notícies relacionades

L’oenagé Global Witness va denunciar el 2015 la precària situació en què treballen els cercadors de jade en uns jaciments que, entre altres grups, exploten organitzacions guerrilleres, senyors de la guerra, narcotraficants i militars.

Birmània és el productor mundial més important de jadeïta, una apreciada varietat de jade que s’extreu principalment de les muntanyes de Kachin.

Temes:

Birmània