12 jul 2020

Anar al contingut

1.500 CONTAGIS

Alemanya allarga les restriccions a la ciutat del brot a la càrnia

Gütersloh manté més de 50 noves infeccions setmanals per 100.000 habitants

Efe

Alemanya allarga les restriccions a la ciutat del brot a la càrnia

El primer ministre de l’estat federat de Renània del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, va anunciar aquest dilluns la prolongació per una setmana més de les mesures restrictives per a la ciutat de Gütersloh (oest d’Alemanya), que vencien demà.

Gütersloh és l’única circumscripció municipal alemanya en la qual actualment hi ha més de 50 noves infeccions setmanals per cada 100.000 habitants, a causa d’un brot en una planta càrnia en la qual s’han registrat prop de 1.500 contagis.

Segons les últimes dades de l’Institut Robert Koch, en l’última setmana a Gütersloh s’han registrat 112,6 infeccions per 100.000 habitants. Les restriccions per a Gütersloh havien sigut esteses inicialment a la localitat veïna de Warendorf, on vivien alguns treballadors de l’empresa, però les mesures no seran prolongades per a aquesta ciutat. 

«La situació a Warendorf és clarament limitada a treballadors de l’empresa Tönnies», va dir Laschet. «Continuarem prenent la llibertat de no reaccionar precipitadament. Qui retalli drets fonamentals ha de tenir una raó per fer-ho. Les mesures per a Gütersloh són legítimes i així ho han vist els tribunals, però deiaran de ser-ho quan estiguem segurs que no hi ha perill per a la població», va dir Laschet.

Única empresa

La decisió de prolongar les restriccions per a Gütersloh i aixecar-les per a Warendorf es va prendre després de conèixer-se els resultats de 40.000 tests i després de consultar-ho amb els experts. Laschet va anunciar també que s’havia disposat que es realitzessin tests de coronavirus a tots els treballadors de l’empresa Tönnies.

A Alemanya hi ha hagut 195.152 casos confirmats de coronavirus des del començament de la pandèmia. 9.131 persones han mort i 178.051 han superat la malaltia.

Actualment 338 pacients de coronavirus estan sent atesos en unitats de cures intensives en hospitals alemanys en les quals hi ha 11.831 llits lliures, cosa que representa un 37% de les capacitats.

Per a tot Alemanya s’han registrat en l’última setmana 3.479 nous contagis, 4,2 per 100.000 habitants.