dol al regne unit

Mor als 103 anys Vera Lynn, la «nòvia de les Forces Armades» britàniques

Nascuda a Londres, l'artista es va fer famosa durant el conflicte bèl·lic per visitar i cantar als soldats

zentauroepp53797251 file photo  dame vera lynn receives the applause from the au200618110454

zentauroepp53797251 file photo dame vera lynn receives the applause from the au200618110454 / Kieran Doherty

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Vera Lynn, la cantant, que es va fer famosa per celebrar concerts per entretenir els soldats britànics durant la segona guerra mundial ha mort als 103 anys. 

Un dels temes més cèlebres de la coneguda com «la nòvia de les Forces Armades és ‘We’ll meet again’, que va tornar a sonar amb força al Regne Unit durant el confinament pel coronavirus. 

El mes de març passat i just abans de bufar les 103 espelmes del seu aniversari, la llegendària cantant va animar els britànics a retrobar «el mateix esperit» que va regnar entre la població «en la guerra». La reina Isabel II va reprendre la lletra de la famosa cançó en el seu missatge dirigit als britànics el passat 5 d’abril. «Vindran dies millors, retrobarem els nostres amics, les nostres famílies, ens retrobarem de nou».  

Notícies relacionades

Lynn, es va convertir als 97 anys en la persona de més edat a formar part de la llista britànica dels 20 discos més venuts. El seu últim concert va tenir lloc a Trafalgar Square el 2005, en una cerimònia per commemorar l’aniversari de la victòria de la segona guerra mundial a Europa.

Lynn va decidir retirar-se dels escenaris i deixar de banda la seva vida artística quan tenia 88 anys.